Ova žena se rešila 45 kilograma za dve godine držeći se 3 pravila

Ova žena se rešila 45 kilograma za dve godine držeći se 3 pravila

Rebeka Grafton iz Filadelfije imala je više od 111 kilograma kada je shvatila da mora da smrša. Izgubila je 45 kilograma za dve godine, ali u tome možda ne bi uspela da nije primenila ova tri važna saveta za mršavljenje. 

Foto: Instagram

Rebeka Grafton iz Filadelfije uvek je bila bucmasta, ali taj problem postao je nepodnošljiv posle završetka fakulteta, jer se preselila u svoj stan i sama sebi kuvala, a kilogrami su se samo gomilali.

Posle odmora koji je provela na Jamajci, Rebeka je 13. januara 2014. godine počela dve godine dugu bitku sa kilogramima.

Foto: Instagram

"Nisam želela da gledam slike sa mog putovanja na Jamajku i nisam mogla da se prisećam koliko je bilo zabavno, jer sam bila tako debela na fotografijama", priča Rebeka.

Tada je znala da mora nešto da preduzme.

Foto: Instagram

Kako je vreme odmicalo i kilogrami nestajali, primetila je da joj pomažu ova tri pravila za mršavljenje.

1. Počela je da broji kalorije

"Počela sam da koristim aplikaciju za praćenje kalorija koje unosim u organizam, ali i one koje sam potrošila dok sam vežbala. Tako sam znala koliko toga smem da pojedem u svakom trenutku", kaže Rebeka.

Foto: Instagram

Ona je posle počela da prati i koliko unosi grama proteina, ugljenih hidrata i masti, kako bi se što pravilnije hranila.

2. Imala je povremene "izlete" 

Krajem nedelje dopuštala je sebi "izlete", odnosno nije se slepo držala plana ishrane, uglavnom se držala pravila  80/20 u ishrani. To znači da 80 odsto vremena jedete zdravo, a ostatak vremena sebi ćete da priuštite omiljeno jelo, poslasticu, piće...

Foto: Instagram

"Sjajno je biti dosledan u poštovanju pravila zdrave ishrane i brojanju kalorija ili makroa, ali ako dozvolite sebi neke male grehove može da bude korisno, jer ćete tako da zadovoljite neke potrebe za određenim namirnicama i lakše ćete da izdržite na svom putu", objašnjava Rebeka. 

Ovako je izgledao njen jelovnik.

Foto: Instagram

Doručak

Omlet od belanceta s povrćem kao što je spanać ili i prokelj, s mladim sirom i malo grčkog jogurta. Kafa sa šlagom.

Ručak

Grilovana piletina sa salatom od boranije i šargarepe.

Užina

Pecivo s malo mladog sira.

Večera

Grliovani losos, mali slatki krompir i špargle.

Desert

Čokoladna proteinska pločica.

3. Vežbala je svakog dana

Najvažnija stavka u Rebekinoj transformaciji bilo je vežbanje i to po sat vremena dnevno.

Kombinovala je razne vežbe u teretani ili kod kuće, vozila bicikl, trčala. Čak je i nedeljom, u zavisnosti od toga kako se osećala, ponekad trčala oko 16 kilometara.

Kako se su brojevi na vagi smanjivali, Rebeka je bila sve hrabrija da nastavi dalje.

Foto: Instagram

"Gledati moje telo kako se menja, bila je najluđa stvar za mene. Obim mojih prstiju se smanjivao. I prvi put u životu imala sam ravan stomak i konačno dovoljno samopouzdanja da nosim bikini u javnosti. Lice mi se toliko promenilo, da me ni mama nije prepoznala u javnosti!",  nastavlja ova devojka.

Foto:  Instagram

Rebeka ima Instagram profil na kojem je delila svoje recepte, selfije iz teretane i naravno pomenute savete za mršavljenje.

Danas mnogi u njenoj priči nalaze nadahnuće i snagu da krenu njenim putem. Tako Rebeka na ovoj društvenoj mreži ima više od 154.000 pratilaca.

"Stalno dobijam i čitam komentare i poruke od žena koje kažu da su zbog mene imale dovoljno hrabrosti da uđu u teretanu prvi put ili su zbog mene odlučile da promene svoje navike u ishrani i krenu da gube kilograme prateći moje savete", dodala je Rebeka.