"Mama Uganda" - ova samohrana majka ima 40 godina i preko 30-oro dece!

„Mama Uganda“ – ova samohrana majka ima 40 godina i preko 30-oro dece!

Četrdesetogodišnja Afrikanka iznenadila je društvene mreže svojom porodičnom pričom. Ima 44 dece i to sa jednim suprugom. Da kuriozitet bude veći ova hrabra žena odgaja svoju decu kao samohrana majka.

Foto: YouTube/printscreen

Marijam Nabatanzi iz ruralnog dela Ugande trenutno drži rekord kao žena sa najviše dece koju je rodila jedna žena. Sa svojih 40 godina rodila je 44 dece u 15 porođaja, od kojih je 38 preživelo detinjstvo i danas je živo.

Ova Uganđanka udala se sa 12 godina i počela da se rađa sa 13 godina. Sa mužem je živela u braku više od 20 godina, a onda ju je on napustio.

Trenutno se bori za egzistenciju u teškim materijalnim uslovima kao samohrana majka. Ipak, i pored teške svakodnevice i svih iskušenja sa kojima se suočavala ova hrabra žena i dalje je optimistična.

U braku je proživljavala dosta neprijatnosti i nasilja od svog bivšeg muža pa priznaje da joj je trenutak njegovog napuštanja porodice dobro došao. Sada živi mirno i povučeno sa decom u rodnom mestu Kasavo.

Njen jedini izazov je da prehrani decu, plati školarinu, lekove kada se neko od njih razboli i održi opšte porodično blagostanje.

Marijam je počela da rađa sa 13 godina nakon što su je roditelji udali sa 12 godina. U video snimku koji je na interentu prvi podelio putopisac Džo Hatab, 40-godišnja žena je otkrila je da je postala samohrana majka nakon što ih je njen muž napustio dok je nestao sa svim novcem koji su imali.

Samohrana majka je trenutno ostavljena da sama brine o 38 dece – jer njih šestoro nažalost nije preživelo. Jedan humani Arapin obezbedio je krevete na sprat za decu, ali mama Marijam najvećim uspehom ističe činjenicu da je uspela da svu svoju decu upiše u školu.

Uz osmeh na licu, ova snažna žena otkrila je da su joj lekari rekli da je veoma plodna i da je to doprinelo njenom velikom “bejbi bumu”.

Zanimljivo je da je samo jednom rodila jedno dete, svi ostali su bili blizanci, trojke i četvorke. “Mama Uganda” kako je još zovu, rodila je 22 dečaka i 16 devojčica koji su još uvek živi.

Njenih ukupno 44 porođaja su bili blizanci 4 puta, trojke 5 puta i četvorke 5 puta pored jednog porođaja. Prijavljeno je da nijedna metoda planiranja porodice nije radila za nju. Eksplorer Hatab je posetio domaćinstvo ove žene i podelio video o njenoj životnoj priči.

Zatvoreno za komentare.