Sanjao je džekpot: i osvojio ga je - a novac je uložio u plemenite svrhe!

Sanjao je džekpot: i osvojio ga je – a novac je uložio u plemenite svrhe!

Čovek koji je osvojio preko 200 miliona evra donirao je skoro sav novac fondaciji posvećenoj spašavanju životne okoline. A pre toga je sanjao da je osvojio džekpot!

Foto: Shutterstock

Kako prenosi francuski list Le Parisien, muškarac je dobio glavnu nagradu EuroMillionsa još u decembru 2020. Rekao je da je sanjao o osvajanju džekpota isključivo kako bi podržao svoje udruženje.

- Igrao sam samo tokom važnih glavnih nagrada, s jednom svrhom: da veći deo ove svote posvetim stvaranju fondacije - istakao je u otvorenom pismu na web stranici svoje organizacije.

Dok bi većina ljudi novac potrošila na brze automobile, kuće za odmor i privatne avione, anonimni multimilioner rekao je da ga ne zanimaju takvi luksuzni predmeti, prenosi Srbija Danas.

Umesto toga, novac želi da iskoristi za „zaštitu i revitalizaciju šuma, očuvanje i regeneraciju biološke raznolikosti i podršku porodičnim njegovateljima“.

- Tokom svog života svedočio sam u Obali Slonovače neprestanom prolasku kamiona natovarenih drvećem posečenim u šumama Burkine Faso. To me obeležilo, bio sam ogorčen - dodao je čovek koji se predstavlja nadimkom Guy.

Potvrdio je da je donirao većinu svog dobitka nakon što je pre nekoliko godina obećao da će postupno skoro sav iznos donirati svojoj fondaciji. Njegova organizacija Anyama nosi ime grada u Obali Slonovače u kojem je nekada živeo. Uprkos dobitku, Francuz je rekao da želi da nastavi da živi mirnim životom.

Zatvoreno za komentare.