Senzacionalna putovanja koja će začiniti 2021. godinu

Senzacionalna putovanja koja će začiniti 2021. godinu

Najdamo se da će 2021. godina, što se putovanja tiče, biti bolja. Godina 2020. je bila teška, tako da nam svima treba ozbiljan odmor.

Foto: Shutterstock

Iako putovanje trenutno nije dozvoljeno, još uvek možete da planirate unapred za ostatak 2021. Dakle, sredite tu listu i zvezdom označite najneverovatnija odredišta na svetu.

1. Kombinujte Rio, Iguazu i Buenos Ajres

"Jadna, siromašna Nijagara!" To je ono što je Elenor Ruzvelt, tada prva dama SAD-a, očigledno uzviknula čudeći se južnoameričkim vodopadima Iguazu. I nije čudo: krivudajući duž argentinsko-brazilske granice, ove stepenaste katarakte su najveće na Zemlji, duge 2,7 milje. 

U Riu de Žaneiru videćete plažu Kopakabanu i voziti se do statue Hrista, pre nego što se udubite u scene tanga, fudbala i bifteka u Buenos Ajresu.

2. Šri Lanka

Kontiki - čije su ture za male grupe namenjene onima od 18 do 35 godina - debitovao je u ajurvedskom velnes rentarijumu na Šri Lanki u trajanju od tri dana. Uključujući jogu na plaži, tretmane i čas zdrave kuhinje, domaćini su sertifikovani terapeuti.

Tokom toga, putnici će videti zub Gospoda Bude, upoznati slonove, probati čaj, videti primorski grad Gale i posetiti projekat očuvanja kornjača.

Foto: Shutterstock

3. Maldivi

Zamenite paklenu 2020. godinu za nebeske Maldive 2021. Okrunjeni „vodećom destinacijom sveta“ na nedavnim dodelama nagrada World Travel Awards, ovaj arhipelag se sastoji od tropskih atola obrubljenih obalama belog peska i koralnih grebena.

Na jednom posebno bogatom atolu nalazi se Emerald Maldives - koji je i sam „Vodeće novo odmaralište“ na istoj svečanosti - koji ugošćuje sve goste po istoj all-inclusive tarifi.

Iako se cene mogu činiti strmima, činjenica da sve - neograničeno ručavanje u četiri restorana, sva pića, mini barovi, sportovi na vodi, tenis, izleti brodom koji uočavaju delfine - osim što su pokriveni spa tretmani, znači da se zaista možete opustiti.

Foto: Shutterstock

4. Australija

Zbog svoje udaljenosti, Australija predstavlja istinsku želju svih ljubitelja putovanja. 

Postoji dovoljno razloga za za odlazak na ovu destinaciju: na primer, u uvodnom dvonedeljnom putovanju možete krenuti u gusti Sidnej - njegovom čuvenom horizontu sa Operom i Harbour Bridgeom - pre nego što posetite kultni Uluru, kao i u posetu Velikog koralnog grebena.

Takođe, ako volite avanture, upustite se u avanturu krstaranje kroz vodu punu krokodila i obilazaka vinarija. 

Foto: Shutterstock

5. Kenija

Ako ste ljubitelji safarija, onda je ovo mesto dobro iz dva razloga - prvo: nacionalni parkovi Masai Mara i Amboseli će biti prazno zbog trenutne pandemije, a drugo: Amboseli - prostrano močvarno područje - svedočilo je povećanju broja beba slonova u 2020. godini. 

6. Planina Kilimandžaro

"Učiniću to jednog dana". Ako ste se ikada zavetovali da ćete prevaliti najviši vrh Afrike, možda je 2021. godina pravo vreme za to. U normalnoj godini, milioni ljudi godišnje pređe ovu rutu. Ovde ćete se susresti sa kišnom šumom, alpskom pustinjom, glečerima i kapmovanju.