Snimak oca koji pokušava da zaštiti sina od eksplozije u Bejrutu slama srce

Snimak oca koji pokušava da zaštiti sina od eksplozije u Bejrutu slama srce

Društvenim mrežama proširio se snimak na kom se vidi kako otac pokušava da zaštiti i smiri sina nakon eksplozije u Bejrutu koja je ubila više od 100 ljudi.

Foto: twitter

Snimak prikazuje oca kako grli sina pa ga zatim uzima u naručje i pokušava da skloni pod sto. "Ovo me dovelo do suza, tako tužno i tako nestvarno", pišu tviteraši nakon što je snimak objavljen.

U ogromnoj eksploziji koja se juče dogodila u Bejrutu poginulo je više od 100 ljudi, a više od 4000 je povređeno, javlja AFP pozivajući se na libanski Crveni krst. Zvaničnici očekuju da će brojevi žrtava i dalje rasti.

Eksplozija u lučkim skladištima u kojima je bio čuvan visoko eksplozivan materijal bila je najjača eksplozija koja je poslednjih godina odjeknula u Bejrutu, gradu već ionako ozbiljno pogođenim ekonomskom krizom i rastom pandemije koronavirusa.

Satima nakon eksplozije, koja se dogodila kratko nakon 6 poslepodne po lokalnom vremenu, vatra je još uvek gorela na području luke, bacajući tokom noći narandžasti sjaj na noćno nebo, dok su helikopteri leteli nad gradom i odjekivale sirene kola hitne pomoći.