Spavanje u silosima ili sobama od soli i leda - predstavljamo vam najneobičnije hotele na svetu

Spavanje u silosima ili sobama od soli i leda – predstavljamo vam najneobičnije hotele na svetu

Internet stranica CultureTrip izdvojila je nekoliko najneobičnijih hotela na svetu koji nude unikatno iskustvo odmora. 

Foto: Shutterstock

Mogu se pronaći širom sveta počev od igloa u Švedskoj, hotela od soli u Boliviji do kućica u divljini u obliku kornjača na Šri Lanki.

CultureTrip je odabrao nekoliko najneobičnijih, jedinstvenih i najčudnijih hotela i smeštaja iz celog sveta, uključujući kultni švedski Icehotel i SiloStay na Novom Zelandu, a tu je i Wild Coast Tented Lodge na Šri Lanki koji nudi bliski susret s različitim divljim životinjama u kućicama u obliku kornjača.

Treehotel, Švedska

Visoka, nagnuta borova šuma u najsevernijoj švedskoj regiji dom je ovoj izvanrednoj kolekciji soba koje vise na 4 do 10 metara iznad zemlje.

Neke su kamuflirane, poput Mirrorcube koja reflektuje šumu i Ptičjeg gnezda, dok druge poput one nazvane NLO namerno predstavlja kontrast u okolini.

Hotel Palacio de Sal, Bolivija

U prvom na svetu hotelu od soli, na obalama najveće slane površine na svetu, standardne sobe su slani iglui, a čak je i deo nameštaja napravljen od soli.

Tu su i bazen i spa centar koji nudi tretmane pilinga od soli i restoran Tika Palace u kojem se poslužuju gurmanska bolivijska jela i domaća vina.

Icehotel, Švedska

Izgrađen od novog leda i snega svakog novembra dok se susedna reka Torne smrzava u ogromnom švedskom okrugu Norrbotten, zimski deo ove spektakularne palate leti ponovo postaje voda.

Gotovo polovinu soba umetnici unikatno ručno rezbare u različite oblike svake godine. Tu je i ledeni bar u kome se poslužuje šampanjac u ručno rađenim ledenim čašama.

SiloStay, Novi Zeland

Visoki metalni silosi pored železničke stanice u Little Riveru izgledaju baš kao oni koje farmeri koriste za skladištenje žitarica, ali ukoliko se popenjete zakrivljenim čeličnim stepenicama naći ćete prilagođene kuhinje i elegantne kružne spavaće sobe.

Postoji čak i balkon koji nudi pogled na valoviti lokalni krajolik. Ovaj hotel promoviše mirno okruženje kao idealnu bazu za istraživanje poluotoka Banks. Najbliži restoran udaljen je 10 minuta vožnje, ali možete naručiti gurmanske jela za poneti.

Wild Coast Tented Lodge, Šri Lanka

Wild Coast Tented Lodge vam nudi priliku da uočite leoparde, slonove, medvede i krokodile u blizini zemljanih kućica koje liče na džinovske kornjače.

Sobe imaju steampunk atmosferu sa otvorima na šivenim platnenim zidovima, kožom, metalom, kao i bakarnim kadama.

Zatvoreno za komentare.