Srbija izglasana za najbolju destinaciju u usponu u Evropi!

Srbija izglasana za najbolju destinaciju u usponu u Evropi!

Poznati portal "Travel Lemming" objavio je listu najboljih destinacija u usponu na svakom kontinentu, prema glasanju više od 8,000 čitalaca. Evo pored kojih još je zemalja izglasana Srbija kao najbolja destinacija u usponu u Evropi.

Foto: Shutterstock

Nakon prezentovanja 44 najboljih turističkih destinacija u usponu, koje su izabrali najpoznatiji svetski blogeri i influenseri, pomenuti portal je zamolio svoje čitaoce da odaberu pobednike "Travel Lemming Reader Awards" priznanja.

"Od srednjevekovnih utvrđenja do modernih gradova, Srbija je verovatno jedna od najpotcenjenijih turističkih destinacija na planeti. Možete videti impresivne tvrđave dok krstarite Dunavom, istražiti prelepe planine oko Zlatibora, videti uličnu umetnost u Beogradu ili se zabaviti na plutajućim noćnim klubovima. Dođite u Srbiju pre nego što se pročuje za ovu neverovatnu skrivenu destinaciju", navodi se u obrazloženju. 

Foto: Shutterstock

Takođe se navodi da je Srbiju najbolje posetiti između maja i septembra, a najpoznatije atrakcije su gradovi Beograd i Novi Sad.

Posle Srbije, na drugom i trećem mestu, nalaze se Hvar u Hrvatskoj i Slovenija.

Ostali pobednici su:

Severna Amerika: Valjadolid, Meksiko

Australija i Pacifik: Oranž, Australija

Afrika: Malavi

Južna Amerika: Lima, Peru

Azija: Šri Lanka

Ostavi komentar