Sudbonosni susret - vatrogasac usvojio ostavljenu bebu u kutiji!

Sudbonosni susret – vatrogasac usvojio ostavljenu bebu u kutiji!

Vatrogasac koji je želeo da ostane anoniman usvojio je devojčicu kojoj je prošle godine spasio život. Naime, ovaj je vatrogasac usvojio ostavljenu bebu u kutiji!

Dok je dežurao u svojoj vatrogasnoj stanici u gradu Okala, u saveznoj američkoj državi Florida, oko dva ujutro začuo je alarm koji označava da je neko položio dete u “Haven Baby Box”, sigurnu kutiju u kojoj majke koje su u kriznoj situaciji mogu ostaviti dete, a koja postoji u njegovoj vatrogasnoj stanici, piše New York Post, a prenosi Klix.

Iako su alarmi često bili lažni, nakon što je zavirio u kutiju ugledao je devojčicu, koju će kasnije nazvati Zoi, kako mirno drži bočicu i gleda u njega.

“Imala je bočicu i samo je ležala. Podigao sam je i držao na rukama. Oči su nam se susrele i to je bilo to. Volim je od tog trenutka”, rekao je. On i njegova supruga usvojili su Zoi.

Borili su se da dobiju dete gotovo deset godina i slučajni susret u ranim jutarnjim satima odmah ga je naveo da pomisli na usvajanje.

“Nisam odmah nazvao suprugu jer nisam želeo da je probudim, ali znao sam da će biti za tu ideju”, dodao je.

Nakon što je dete odveo u bolnicu, napisao je belešku administratorima, u kojoj je izrazio želju i spremnost za usvajanje.

“Objasnio sam da moja supruga i ja već 10 godina pokušavamo da dobijemo bebu. Rekao sam im da smo završili sve korake tog postupka u Floridi i da smo se registrovali za usvajanje deteta. Sve što nam je trebalo bilo je dete”, ispričao je srećni otac.

Stalno sam sebi govorio: ‘Ne budi previše uzbuđen’. Moj najveći strah bio je da beleška koju sam napisao administratorima neće ostati sa Zoi te da će devojčicu nekome dati. Bilo je vrlo stresno nekoliko dana”, priča vatrogasac.

No, samo nekoliko dana kasnije, Zoi se sigurno skrasila u svom novom domu, a u aprilu je i službeno postala njihova ćerka.

“Način na koji sam je pronašao, to nam je Bog pomogao”, zaključio je vatrogasac usvojio ostavljenu bebu.

Želeo je da ispriča tu priču medijima, u nadi da će njena majka videti da je dete zbrinuto i da će joj to biti uteha, piše cdm.me.

Zatvoreno za komentare.