Taksisti o svojim najbizarnijim iskustvima koje su doživeli

Taksisti o svojim najbizarnijim iskustvima koje su doživeli

Taksisti svakodnevno voze mnogo ljudi među kojima se uvek nađu oni čije će se vožnje pamtiti zbog neobičnih priča, zahteva ili iznenadnih situacija u koje su doveli vozača. Nemoguće im je da izbegnu neobične situacije sa klijentima, a neki od njih na "Redditu" su podelili najčudnija iskustva koja su doživeli tokom posla.

Foto: Shutterstock

"Pokupio sam četiri pijane sredovečne osobe i strpao ih u svoj sićušni automobil. Baš kad sam nameravao da uđem u njihov kvart, jedan od njih je rekao: 'Molim vas da pratite ovaj automobil!'. Pomislio sam: 'Kako god, idemo da vidimo šta će se dogoditi'.

Počeli smo da pratimo nepoznati auto ispred nas, a ja sam ih pitao ko je taj tip. Na to mi je jedan od njih odgovorio: 'Nemam pojma, ali imamo dogovorenu dadilju još 20 minuta i ne planiramo da to ne iskoristimo. Podsetio sam ih da se voze po trostruko većoj tarifi od uobičajene, ali nije ih bilo briga. Kasnije, automobil ispred nas se zaustavio, a oni su vikali da nastavim dalje da vozim. Vožnja ih je koštala 100 dolara, a ja sam dobio napojnicu od 20 dolara i pet zvezdica. Zabavljanje pijanih, inače odgovornih ljudi, je zakon!" prisetio se jedan taksista.

Jedna vozačica zauvek će pamtiti trenutak koji bi njena mušterija pod svaku cenu volela da zaboravi: "Pokupila sam tipa iz striptiz kluba oko 17 sati. Očito je bio tamo neko vreme i bio je pijan i pričljiv. U jednom trenutku je počeo dar azgovara sa prijateljem preko telefona i stalno je ponavljao da ne može ulaziti u detalje jer je vozačica taksija žena. Potom mi je rekao da ide kući jer vodi svoju ćerku na košarkašku utakmicu nakon koje se odvija koncert oko kojeg je silno uzbuđena.

Ono što nije znao je da je njegovo odredište preusmereno u njenu srednju školu. Tip u zgužvanom odelu koji miriše na striptiz klub i očito nije trezan - nije baš bio za primer. Na kraju me odlučno pogledao, pružio mi novac, podigao pantalone i prihvatio u*ranu situaciju u kojoj se našao i napustio je vozilo."

Foto: Shutterstock

 

Još jedan taksista ima iskustvo vezano uz striptiz klub: "Da skratim priču, klijent mi je platio da sa njim provedem celu noć u striptiz klubu, nakon čega mi je dao još 500 dolara uz objašnjenje da je to 'jedino što mu je ostalo'."

"Prilikom poseta Nju Jorku, prijatelj je jedno veče naručio taksi do hotela u kojem je odsedao. Vozeći se na zadnjem sedištu, pronašao je žensku torbicu. Unutra je bila lična karta 19-godišnje devojke i vizit karta od policajca iz susednog grada. Policajac i devojka su imali isto prezime pa je prijatelj zaključio da je policajac njen otac, a ona je nosila karticu u slučaju da mora da se izvuče od saobraćajne kazne ili nečeg sličnog.

Oko tri sata kasnije, negde između tri i četiri ujutro, dok je bio u dubokom snu u svojoj hotelskoj sobi, prijatelja je probudilo snažno lupanje po vratima. Bila je to gomila njujorških detektiva koji su hteli da znaju detalje o tome gde je i kako pronašao torbicu i sa kog mesta je tačno pozvao taksi.

Ispostavilo se je da je devojka zaista bila ćerka policajca i da je nestala pre nekoliko dana. Pronalazak njene torbice je bio prvi pronađen trag otkako je nema. Prijatelj je vožnju platio karticom i sačuvao je račun pa je detalje o vožnji otkrio detektivima koji su to iskoristili da dođu do vozača i saznaju još detalja. Nikada nije saznao šta se na kraju dogodilo s celom situacijom, policajci ga više nikada nisu kontaktirali", prepričao je tip.

Foto: Shutterstock

Još jedan putnik je doživio neobičnu situaciju u taksiju: "Nisam vozač, ali sam se nedavno vozio taksijem. Bio je ponedeljak ujutro pa nisam bio baš raspoložen, posebno za duge razgovore. Vozačica je počela da priča o tome kako je lepo vreme i objašnjavala je kako je dan idealan da ga se započne pozitivnim stavom.

Potom me pitala da li bih voleo da vidim njenu knjigu. Bio sam zbunjen, ali sam pristao. Rekla mi je da uvek sa sobom nosi tu beležnicu u kojoj čuva uspomene na sve svoje klijente i da ih uvek zamoli da joj napišu neku pozitivnu poruku u nju ili nešto drugo po želji."

Foto: Shutterstock

"Jedno vreme sam vozio taksi i tada sam doživeo scenu koju nikada neću zaboraviti. Vozio sam se gradom i pokupio gospodina koji je bio na bejzbol utakmici. Bio je pun suvenira kluba koji je igrao (u vrednosti od oko 400 dolara, tako mi je rekao) i 'zgažen' od alkohola koji je pio po ceo dan na utakmici.

Čim je ušao, rekao mi je: 'Znam da je moje odredište X, ali prvo trebam da odem u hotel da ostavim sve ove stvari'. Odgovorio sam mu da nema problema, na šta mi je rekao da će mi se to isplatiti. Da budem iskren, nije mi bio problem da čekam jer je vožnja i dalje bila aktivirana pa sam na svemu tome zarađivao.

Foto: Shutterstock

Vratio se u auto pa smo krenuli prema prvobitnom odredištu koje je bilo udaljeno oko 30 minuta od hotela. Počeli smo da razgovaramo pa mi je otkrio da radi kao distributer pića u Kaliforniji, a trenutno tu prodaje nešto i pitao me da li volim da pijem. Rekao sam mu da povremeno popijem, na šta me je pitao da li volim votku i pružio mi punu bocu na suvozačevo sedište (srećom, bila je zatvorena).

Rekao mi je da je to nova vrsta votke koju pokušava da plasira na police nekih lokalnih barova jer su je izvorno stvorili neki studenti sa ISU-a. Kad smo stigli na odredište, zahvalio mi je što sam mu učinio uslugu i poklonio mi je tu bocu votke. To iskustvo zaista je bilo za pamćenje", prisetio se taksista.

Zatvoreno za komentare.