Veoma se poštuju - ovo su neobične tradicije koje se praktikuju širom sveta

Veoma se poštuju – ovo su neobične tradicije koje se praktikuju širom sveta

Tradicije su rituali i verovanja koja čine deo naše kulture. Oni se praktikuju da nas podsećaju na našu istoriju i prenose se sa generacije na generaciju. Ovo su neobične tradicije koje se praktikuju širom sveta.

Foto: Shutterstock

Neke kulturne tradicije širom sveta su široko rasprostranjene. Ovo su neke neobične tradicije koje se praktikuju širom sveta:

1. Profesionalna takmičenja u povlačenju prstiju na Alpima

Ranije korišćeno kao način da se okonča spor, povlačenje prstiju se sada smatra takmičenjem na Alpima. Pre takmičenja, kandidati prolaze rigoroznu obuku.

Dve osobe se takmiče, a prvi koji može da povuče drugog takmičara na svoju stranu koristeći samo prst pobeđuje u takmičenju. Iako je relativno neobična tradicija, povlačenje prstiju se smatra sportom u nekoliko evropskih mesta, kao što su Finska, Austrija i Bavarska.

2. Smigus Dingus (džinovske vodene borbe) u Poljskoj

Takođe poznat kao "mokri ponedeljak", Smigus Dingus je jedinstvena tradicija koja se praktikuje u Poljskoj, gde ljudi bacaju vodu jedni na druge. Iako je poreklo tradicije donekle nepoznato, Smigus Dingus se slavi svake godine na Uskršnji ponedeljak.

Tradicionalni način da se to uradi je da momci gađaju devojke vodom, a veruje se da devojka koja dobije najviše vode ima najveće šanse da se uda. Danas ga mnogi Poljaci i dalje praktikuju na pomenuti praznik.

3. Potraga za sirom blizu Glostera, Engleska

Prelepa četvrt u Glosteru u Engleskoj, Coper's Hill je popularna za proslavljanje prilično neobične tradicije poznate kao lov na sir ili valjanje sira. Počevši od 1800-ih, tradicija podrazumeva da takmičari moraju da se spuste niz strmo brdo da bi jurili sir koji se kotrlja.

Uz to, malo pretendenta može uspešno da ostane na nogama. Pobednik takmičenja dobija ukusan točak Double Gloucester sira, piše 24sedam.

Zatvoreno za komentare.