Zaliv pun nestvarno lepih plaža i sela koja plutaju na vodi

Zaliv pun nestvarno lepih plaža i sela koja plutaju na vodi

Vijetnamski zaliv, u kom se smestilo više od hiljadu ostrva, jedno je od najčudesnijih mesta na planeti. Neverovatne pećine i brojna druga remek-dela prirode mamac su za mnogobrojne turiste.

Foto: Shutterstock

Južno od najpoznatijeg, Halong zaliva, nalazi se Lan Ha, zaliv od oko četiri stotine litica koje su oivičene peščanim plažama i tirkiznom vodom, prenosi Pun Kufer. Taj predivni zaliv bezbrižno živi u senci “popularnog brata”, bez obzira na čištije i “usamljenije” plaže, kojih ima čak 139.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Prabu Mohan (பிரபு) (@the_prabster)

Ako zaronite u tirkiz, naići ćete na stotine vrsta riba i drugih živopisnih prizora ispod površine, uključujući i neke od retkih vrsta azijskih korala. Srećnici imaju i priliku da ugledaju delfine.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Natalie | Voyage Scribe (@voyagescribe)

Ipak, ovaj zaliv nudi još mogućnosti. Istraživanje skrivenih mesta kajakom garantovano će vas dovesti do neverovatnih otkrića, kao i penjanje na Kat Ba ostrvo. Spektakularan prizor pružaju i plutajuća sela Lan Ha.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Drone Official (@droneofficial)

Selo Cai Beo najstarije je u zalivu, ali i u celom Vijetnamu. Tamo živi oko 300 porodica, prehranjuju se ribolovom, a kuće su im povezane. Istražujući selo, od jedne do druge kuće lako se možete prošetati mostićima.