Volite da putujete? Ovo su 6 najneobičnijih destinacija koje bi trebalo da posetite u 2022. godini

Volite da putujete? Ovo su 6 najneobičnijih destinacija koje bi trebalo da posetite u 2022. godini

Kako se veći deo sveta polako ponovo otvara posle pandemije korona virusa, mnogima su na prvom mestu putovanja.

Foto: Shutterstock

U koliko volite da obiđete jedan od najvećih gradova sveta, uživate u srednjevekovnoj atmosferi, prirodi i plesu ovo su idealne destinacije.

Edinburg, Škotska

Srednjovekovna atmosfera kojom odiše u svakom uglu i elegancija, čine Edinburg pravom prestonicom u svakom smislu. Jedan od najlepših događaja je Fringe Festival, najveći festival umetnosti i kulture na svetu, koji se održava samo tamo.

Pre nekoliko godina, zapravo, ugostio je oko 55.000 predstava tokom avgusta, što je izazvalo interesovanje kako stanovnika grada, tako i turista iz celog sveta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EDINBURGH CLICKS - SCOTLAND (@edinburghclicks)

San Migel de Aljende, Meksiko

Festivali, kultura, "topli" svet i neverovatna domaća kuhinja čine jedinstvenu slagalicu za uživanje. Ceo Meksiko se ističe na mapi svojom jedinstvenošću, bojama koje imaju način da odvedu turiste u druge epohe, ali u kombinaciji sa modernom arhitekturom koja služi kao savršen izvor inspiracije.

San Migel de Aljende odličan je primer kako se jučerašnji dan konačno može spojiti sa današnjim, stvarajući ukupan rezultat koji putnicima pruža vrhunski doživljaj.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fotografíando mi entorno 📸 (@vedgo)

Jezero Komo, Italija

Poslednjih godina jezero Komo u Italiji postalo je destinacija koju moraju posetiti ljubitelji putovanja iz celog sveta. Smatra se jednim od najlepših i najslikovitijih mesta na svetu, koje se graniči sa severozapadom Švajcarskom i emituje spokojnu atmosferu koja je idealna za one koji žele da uživaju u nekoliko dana odmora i apsolutnom spokoju.

Treba napomenuti da je to treće po veličini jezero u Italiji i ima poseban oblik koji podseća na obrnuti Y.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lake Como Boat (@lakecomo_boat)

Tribeka, Njujork

To je jedan od najskupljih kvartova u celom Njujorku, gde njegov puls bije crveno! Jedna od najprometnijih i najkomercijalnijih oblasti, koje vredi posetiti ako želite da postanete "jedno" sa stilom života u Njujorku. Ovo je putovanje koje se smatra onim bar jednom u životu a čini se da je 2022. idealna godina da se to i ostvari.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NEW YORK CITY | TRAVEL (@newyorkliebe)

Kusko, Peru

Destinacija sa mnogim arheološkim ruševinama, impresivnim crkvama i finim restoranima. Veličanstvo Inka i barokna estetika Anda koegzistiraju u kamenim ulicama Kuska, sa Plaza de Armas kao tipičnim primerom.

Na ovoj prelepoj lokaciji na visokoj nadmorskoj visini, koja je bila spoj kulture indijanskih naroda, imaćete priliku da istražite uzbudljive pijace sa impresivnim tradicionalnim tkaninama i odličnom peruanskom kuhinjom, od vrhunskih restorana do lokalnih ukusa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Magic Experiences Peru (@magicexperiencesperu)

Buenos Ajres, Argentina

Na kraju, ali ne i najmanje važan, kosmopolitski grad koji očarava svojom arhitekturom, plesom i urbanim životom i uključuje zabavu do jutra je Buenos Ajres, koji nije mogao da izostane sa ove liste.

Atmosferski stari kvartovi puni su romantičnih restorana, dok su evropski uticaji grada vidljivi u dizajnu, u bulevarima, u parkovima, od ugla do ugla. Ako ste tamo, Cafe Tortoni, najstariji bar u gradu, vratiće vas u 1858. godinu, dok impozantno pozorište Kolon nastavlja da impresionira, kao i 1908.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fernando Ramos (@fer.fotografia_)

Zatvoreno za komentare.