Vredi ih posetiti - evropski gradovi koji su savršeni za otkrivanje pešice

Vredi ih posetiti – evropski gradovi koji su savršeni za otkrivanje pešice

Postoje mnogi evropski gradovi koje vredi posetiti, a ovde ne mislimo samo na prestonice i turističke atrakcije u kojima je stalno gužva, nego i na manje poznate gradove vredne istraživanja.

Foto: Shutterstock

Ako želite da izbegnete gužve u Parizu, Londonu ili Rimu, uvek postoje evropski gradovi koje možete obići i koji nisu tako daleko od naše zemlje, a dobra vest je da u njima skoro sve možete obići pešice. To znači da samo treba da spremite dobre patike, ranac i krenete u avanturu.

Ljubljana

Slovenačka prestonica je ne samo lepa, nego u poslednje vreme privlači sve više pažnje zbog svoje gastronomske ponude.

Ona je i više nego pogodna za obilazak pešaka, a ukoliko ne želite da sami pravite plan, ili se plašite da ćete propustiti neko zanimljivo mesto, postoje i lokalne ture koje vode kroz stari deo grada, obuhvataju degustaciju lokalnih specijaliteta na pijaci i na kraju završavaju tradicionalnim ručkom.

Embed from Getty Images

Varšava

Ukoliko želite da vidite lepi grad, a da ne potrošite previše novca, Varšava je pravi izbor, jer je veoma pristupačna. Ovde takođe možete sami obilaziti grad ili iskoristiti neku od lokalnih tura sa vodičem koje obuhvataju sve glavne znamenitosti.

Turizam nije bio na visokom nivou ove godine, ali sada ćete definitivno biti dobrodošli ukoliko se uputite tamo na vikend.

Embed from Getty Images

Frajburg

Sajt Lonely Planet uvrstio je ovaj nemački grad na svoju top 10 listu najboljih gradova na svetu u ovoj godini zbog prelepih ulica starog dela grada, ali i zbog opuštene atmosfere.

U tim kaldrmisanim ulicama vredi izgubiti se i istražiti svaki ćošak, ali ono što nikako ne treba propustiti je gradska katedrala kao možda i najprepoznatljivije obeležje grada.

Embed from Getty Images

Torino

Uprkos tome što ga zovu „italijanskim Parizom“ i što je bio domaćin Zimskih olimpijskih igara 2006. godine, Torino se retko nalazi na listi gradova koje treba posetiti, a to što je potpuno nepravedno.

U pitanju je grad ugnježden ispod Alpa, ispunjen prelepom arhitekturom, a pored toga, to je rodno mesto nutele! Naravno da postoji tura posvećena čokoladnim proizvodima i slatkišima koja se ne zaobilazi, piše City Magazine.

Embed from Getty Images

Zatvoreno za komentare.