5 najboljih zimskih destinacija u Evropi

5 najboljih zimskih destinacija u Evropi

Zima dolazi u mnogim oblicima u Evropi – na polarnom severu čest je ozbiljan sneg i nedelje bez sunca, dok ćete na blagom mediteranskom primorju pronaći ostatke sunčevih zraka, ugodnu kulturu ispijanja kafe i božićni duh u srži. Ovo su najbolje zimske destinacije koje možete posetiti u Evropi!

Foto: Shutterstock

Zima je inspirativno vreme za posetu velikim gradovima i šarmantnim selima, a cene vansezonskog smeštaja u novembru, decembru, januaru i februaru čine ovu vrstu putovanja veoma isplativom.

Preko evropske železničke mreže možete istražiti zemlje u slobodno vreme, susrećući se sa lokalcima koji se bave svojim svakodnevnim poslovima daleko od često haotične letnje turističke sezone.

1. Rovanijemi, Finska

Rovanijemi, „zvanična“ rezidencija Deda Mraza, odlikuje se pregrštom božićnih klišea. Sneg i jeleni dodaju notu prazničnog duha, dok muzej Arktikum daje uvid u život na ovim geografskim širinama.

Savet: Finski termometri imaju više brojeva ispod 0 °C nego iznad, pa spakujte ozbiljnu zimsku odeću.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели This is Rovaniemi (@thisisrovaniemi) дана

2. Božićne pijace u Nemačkoj i Austriji

U decembru se organizuju razne romantične istorijske pijace širom Nemačke, Austrije i drugih zemalja srednje Evrope. Očekujte simpatične štandove na kojima se prodaje sve od medenjaka do zvona na saonicama, tu je uvek i puno dobre zabave.

Savet: Poznate pijace u Kelnu, Beču i Minhenu privlače turiste, ali potraga za manjim gradovima je korisna.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Berlin Highlights (@berlinhighlights) дана

3. Abisko, Švedska

Abisko u Laponiji namenjen je ljubiteljima ozbiljne zime. Sunce ne izlazi nekoliko nedelja u decembru i januaru, ali taj mrak čini ga jednim od najboljih mesta na svetu za gledanje veličanstvene aurore borealis. Ostale atrakcije uključuju skijaško trčanje duž staza nacionalnog parka i trga sa zapregom haskija.

Savet: Zaustavite se u obližnjoj Kiruni da biste videli čuveni Ledeni hotel.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Lights Over Lapland (@lightsoverlapland) дана

4. Atina, Grčka

Svi letnji stresovi – gužva, turističke cene, intenzivne vrućine, redovi, zagađenje vazduha – manje ili više nestaju tokom jeseni i zime. To je najbolje vreme za istraživanje drevnog nasleđa ove zemlje i upoznavanje lokalne kulture.

Savet: U svakom slučaju, obiđite i neko ostrvo, ali većina smeštaja je zimi zatvorena.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Arkadios ☘️ (@arkadioswarzycha) дана

5. Kopenhagen, Danska

Za doživljaj bajkovite evropske zime teško je nadmašiti dom Hansa Kristijana Andersena. Uputite se do ugodnih gradskih barova i kafića kako biste gledali kako sneg rominja. U srcu grada, zabavni park Tivoli iz 19. veka je romantičan, kič užitak oko Božića, sa svetlucavim osvetljenjem.

Savet: Posetite nomu, koji mnogi smatraju najboljim svetskim restoranom (rezervacije se mogu brzo napuniti, zato pokušajte da rezervišete nekoliko meseci unapred).

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели AthinaSof ? (@athinasof) дана

Ostavi komentar