Žreb za Svetsko prvenstvo - kad saznajemo grupu i ko može da nam zapadne?

Žreb za Svetsko prvenstvo – kad saznajemo grupu i ko može da nam zapadne?

Srbija sada čeka svoje protivnike na SP u Kataru, a dok čekamo da saznamo još tri putnika za Mundijal čeka nas i žreb za Svetsko prvenstvo za grupnu fazu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by nogomania.rs (@nogomania.rs)

Bilo je nekakve šanse da naš tim uđe u drugi šešir, ali na kraju se to nije desilo pa će nas čekati teži žreb, pošto će se kuglice u šeširima poređati prema FIFA rang listi od 31. marta.

Trenutno je Srbija na 25. mestu FIFA rang liste i to će nas svrstati u treći rang svetskog fudbala u Kataru, tako da ćemo morati da iznenadimo nekoga iz prvog ili drugog šešira kako bismo mogli da prođemo grupu.

A evo svih informacija o žrebu koje treba da znate!

Žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru održaće se u Dohi, gde su već stigle delegacije, pa su se tako sreli srpski i hrvatski selektor, piše Mondo

Dragan Stojković Piksi i Zlatko Dalić su popričali kada su se sreli u hotelu, a selektor Hrvatske je priznao da ne želi "orlove" u svojoj grupi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PRONAĐITE NA ČUKARICI (@nacukarici)

Žreb će se održati u hotelu Kempinski, a saznaćemo naše rivale oko 18 časova.

Tada počinje zvanični deo programa, ali kao i uvek, ceremonijal se oduži pa ćemo verovatno čekati pola sata do sat vremena da saznamo ko će tačno u grupu sa Srbijom.

Za sada su procurela neka imena, pa se nagađa da će jedan od onih koji će izvlačiti kuglice legendarni iranski napadač Ali Dei, ali nijedno ime zvanično nije objavljeno.

Pošto kvalifikacije zapravo nisu završene i još tri putnika se čekaju u jednom meču evropskog i dva meča interkontinentalnog baraža mi zapravo nemamo sve učesnike Mundijala.

To je FIFA rešila tako što je sva tri tima koji još nisu osigurali plasman na SP prebacila u četvrti šešir, pa bi tako neko mogao odatle da vuče Ukrajinu, Vels, Škotsku, Australiju, Peru, Novi Zeland...

Srbija se na kraju našla u trećem šeširu, a evo kompletnog sastava:

Šešir 1: Katar, Belgija, Brazil, Francuska, Argentina, Engleska, Španija, Portugal

Šešir 2: Danska, Holandija, Nemačka, Meksiko, SAD, Švajcarska, Hrvatska, Urugvaj

Šešir 3: Senegal, Iran, Japan, Maroko, Srbija, Poljska, Južna Koreja, Tunis

Šešir 4: Australija/UAE/Peru, Novi Zeland/Kostarika, Ukrajina/Škotska/Vels, Saudijska Arabija, Ekvador, Gana, Kamerun, Kanada

Katar će da bi otvorio prvenstvo biti izvučen u prvoj grupi, a ni u jednoj grupi ne smeju biti izvučene dve reprezentacije iz iste konfederacije, osim timova iz UEFA. Ipak i za evropske timove postoji kvota, u svakoj grupi će moći da budu najviše po tri.

Zatvoreno za komentare.