12 uznemirujućih tajni iz naših omiljenih crtanih filmova koje je Dizni pokušao da sakrije od nas

12 uznemirujućih tajni iz naših omiljenih crtanih filmova koje je Dizni pokušao da sakrije od nas

Stare bajke imaju mnoge mračne teme kao što su napuštena deca i ubistva. Dizni je pokušao da ih cenzuriše, ali nikada niste primetili ove detalje.

Pokušaj da se uklopi

Photo: wikipedia

U originalnoj priči, Pepeljugine polusestre pokušaju sebi da skrate noge da bi mogle da obuju cipelu. Jezivo, zar ne?

Kanibalizam

Photo: fokuzz.com

Iz crtanog filma o tri praseta, na zidu kuće nalazi se salama sa natpisom "otac".

Veštica koja igra

Photo: wikipedia

U originalnoj priči, Snežana se udala za princa, a zla kraljica je bila primorana da prisustvuje tom venčanju. Bila je primorana da nosi cipele od gvožđa koje su bile zagrejane na vatri i morala je da pleše dok nije umrla.

Priča o osveti

Photo: wikipedia

U originalnoj priči Pepeljuga nije molila dobru vilu za želje, već drvo koje je zasađeno na grobu njene majke. Na kraju priče, ona ubija svoju maćehu slomivši joj vrat.

Čitanje sa usana

Photo: fokuzz.com

Postoji scena gde Aladin kaže Jasmin "In ad-lib na Rajah", što u prevodu znači "Dobri tinejdžeri skinite svoju odeću", ali je direktor naveo da je trebalo da znači "Dobar tigar, pusti! Sedi!"

Samoubistvo zbog ljubavi

Photo: wikipedia

U originalnoj priči o Maloj sireni, princ se zaljubi u drugu devojku, a Arijel dobije ponudu da ponovo postane sirena, jedino ako ga ubije. Ona odbija i umire od slomljenog srca!

Kidnapovanje dece

Photo: wikipedia

U originalnoj priči o Snežnoj kraljici, po kojoj je baziran film "Zaleđeno kraljevstvo", kraljica kidnapuje dečaka. Ona ga vodi u svoj zamak i ljubi kako bi zaboravio svoj dom i porodicu.

Brutalnost

Photo: fokuzz.com

U različitim verzijama priče "Princeza i žabac", princeza je ponekad morala da uradi brutalne stvari kako bi se žabac pretvorio u princa, kao na primer da ga baca na zid, odrubi glavu, spali i slično.

Ljubomora

Photo: fokuzz.com

U originalnoj priči, lepotica Bel ima dve starije sestre koje je sprečavaju da se vrati čoveku kojeg voli, govoreći joj da je on strašno čudovište.

Istorijska istina

Photo: wikipedia

Pohahontas je bila istorijska ličnost. Bila je žena indijanca koja je bila kidnapovana zbog Džona Smita. Dobila je ime Rebeka i bila primorana da zabavlja evropske doseljenike do svoje prerane smrti u 21 godini života. Ubrzo nakon toga, njen grob je bio uništen.

Zlostavljanje

Photo: wikipedia

U originalnoj priči, princ ne uspeva da probudi "Uspavanu lepoticu" i on je zlostavlja dok spava. Kasnije se probudi kada rodi blizance.

Loš kraj

Photo: fokuzz.com

Originalni završetak filma "Kralj lavova" izbačen je iz originala jer je bio previše mračan. Skar je uspeo da baci Simbu u plamen, dok su se ostali smejali kao manijaci.

Zatvoreno za komentare.