5 novih mračnih serija koje ne smete da propustite ove godine

5 novih mračnih serija koje ne smete da propustite ove godine

Da, 2018. se definitivno ispostavila kao godina u kojoj su serije zasenile holivudske blokbastere. S nestrpljenjem smo čekali novi "Zapadni svet", psihički se pripremali za drugu sezonu "Sluškinjine priče", a usput se opasno navukli na nekoliko novih serija koje "bindžujemo" do iznemoglosti, o kojima diskutujemo na pauzama na poslu, u kojima tražimo reference na našu stvarnost, misterije koje će nam angažovati um, zaplete koji će nam izazvati emocije...

 Foto: YouTube/Printscreen

Predstavljamo vam serije o kojima se priča u 2018. i uz koje idu naše najiskrenije preporuke.

Kasl Rok

"Kasl Rok" je apsolutni hit leta - misteriozni triler s elementima horora, u kojem se prepliće niz motiva iz dela Stivena Kinga, bukvalno će vas zakucati za ekran.

U napuštenom odeljenju Šošenka, u mračnoj rupi pod šahtom, čuvari pronalaze kavez i u njemu misterioznog mladića (igra ga Bil Skarsgard) koji uspeva da izusti samo tri reči... Ime advokata, čija je prošlost obavijena misterijom i koji je, zaintrigiran novim slučajem, prinuđen da se vrati na mesto s kojeg je maltene proteran.

Ubiti Iv

Sandra Ou igra Iv, radnicu bezbednosne službe, opsednutu ženama serijskim ubicama. Džodi Komer igra Vilanel, njenu novu fascinaciju - ona je prelepa, prepametna, mlada, šarmantna, hladnokrvna, manipulativna i neobično talentovana za ubijanje.

Smrtonosna igra ove dve žene držaće vas prikovane za ekran od prve do poslednje epizode i - želećete još. Inače, Sandra Ou je s ovom ulogom već ušla u istoriju kao prva Azijatkinja nominovana za prestižnu nagradu Emmy za glavnu ulogu.

Oštri objekti

Serija "Oštri objekti" ne može da izbegne poređenje sa serijom "Velike male laži", koja je obeležila prošlu godinu, budući da režiju obe potpisuje Žan Mark Vale, i da je u obe fokus na jakim ženama. Osim toga, nema baš mnogo paralela.

Glavna junakinja "Oštrih objekata" je reporterka Kamila Priker (Ejmi Adams), koja se vraća u rodni gradić da izveštava o ubistvima dveju devojčica. A, kako će se ispostaviti, i da se suoči sa sopstvenim demonima iz prošlosti...

Patrik Melrouz

Ako neko može da Benedikta Kamberbača odvoji od lika Šerloka Holmsa, to je Patrik Melrouz, razuzdani plejboj koji će vam odškrinuti vrata lagodnog života britanskog višeg staleža.

Međutim, odškrinuće vam i vrata svog sopstvenog mraka, od privilegovanog, ali duboko traumatičnog detinjstva, preko zavisnosti od droga u mladosti koju je proveo u Njujorku, do oporavka u Velikoj Britaniji...

Smrtonosna privlačnost

Definitivno nije jedna od "običnih tinejdž serija". Prvo, "Smrtonosna privlačnost" je rimejk kultnog filma koji je davne 1988. pomerio granice i u Holivud doneo glas tinejdžera. 

Drugo, teme poput vršnjačkog nasilja i samoubistava su, nažalost, aktuelnije nego tad - srednja škola deluje mračnije nego što je pamtite dok Veronika, Džej Di i Hedersi sprovode svoju vrstu pravde u hodnicima škole "Vesterberg"...

Zatvoreno za komentare.