7 najboljih kombinacija horoskopskih znakova za brak

7 najboljih kombinacija horoskopskih znakova za brak

Iako je svaka kombinacija horoskopskih znakova sposobna za srećan, zdrav brak, nekima je to mnogo lakše postići jer su im želje i karakteri prikladni, a u njih spada ovih 7 parova Zodijaka.

Foto: Shutterstock

Kada razmišljamo o astrološkoj kompatibilnosti, obično mislimo na seksualnu hemiju, ili drugim rečima gledamo kratkoročno. No, zvezde nam daju uvid i u dugoročne prognoze, kao što je kompatibilnost za brak. Astrolozi tako izdvajaju najbolje horoskopske kombinacije znakova za uspešan i srećan odnos.

I dok kratkoročna i dugoročna kompatibilnost mogu deliti neke zajedničke osobine, poput toga da li vaši karakteri dobro funkcionišu zajedno, uz emocionalnu i seksualnu harmoniju, bračna kompatibilnost uzima u obzir dodatne faktore.

Na primer, da bi znakovi bili kompatibilni za brak, moraju imati zajedničke elemente poput sličnih vrednosti, ciljeva i preferiranog načina života, jer na kraju krajeva, dele ga.

1. Ovan i Lav

Oni se čine prirodnim saputnicima.  Kao vatreni znakovi, njih dvoje su željni da izvuku najviše što mogu od uživanja u životu. Oboje žele partnera koji je spreman da ide na avanture i vidi svet s njima.

Pod vladavinom Marsa Ovan unosi strast u vezu, dok Lav pod vladavinom Sunca nudi razum i ravnotežu. Zajedno čine vatreni dvojac s velikim izgledima za 'dok nas smrt ne rastavi'.

Foto: Shutterstock

2. Bik i Jarac

Bik kojim vlada Venera usmeren je na stvaranje doma, to je znak koji želi da stvori najsigurniji i najluksuzniji život koji mogu, a njihov je san pronaći nekoga s kime će ga deliti. Tu u jednačinu ulazi Jarac, znak koji žudi za sigurnošću, strukturom i partnerom s kojim će marljivo graditi život.

Kad ovo dvoje završe zajedno, to je neverovatna sila koju je teško zaustaviti i postižu velike stvari, pritom postajući sve snažniji kao par. Osim toga, imaju odlične predispozicije za negovanje dugoročne strasti.

3. Blizanci i Vaga

Za oba pripadnika ova znaka ulazak u brak zapravo predstavlja ostvarenje strahova - onih u kojima se 'smiruju' pa su ograničeni. Oni zahtevaju stalnu mentalnu stimulaciju i izazove, a potreban im je partner s kojim nikada neće izgubiti teme za razgovor.

Srećom, u tome se odlično nadopunjavaju. Na primer, Vagama je potrebno vreme za sebe da bi se napunili energijom, što Blizancima daje priliku da slede svoje interese i strasti. To je samo jedna vrsta ravnoteže koja opisuje kako njihov brak funkcioniše kao odlično životno partnerstvo.

4. Riba i Rak

Ne postoje tako romantično idealistički znakovi poput Riba, a one često imaju tendenciju da se predaju potpuno u vezama kako bi ostvarili ljubavnu fantaziju za sebe. Zbog toga završavaju sa slomljenim srcem, no najmanje su šanse da im se to dogodi s Rakom.

Pripadnici tog znaka, iza svoje 'zaštitne ljuske' kriju ranjivu stranu i veliku empatičnost i razumeju emotivnu prirodu Riba. Ova romantična veza među njima ima duboke korene, puna je nežnosti i međusobne povezanosti.

Foto: Shutterstock

5. Devica i Bik

Teško je Devici da nađe partnera koji živi u skladu s njihovim standardima i koji takođe može podneti konstruktivnu kritiku u dobronamernom duhu u kojem je dana. Bik je i tvrdoglav i dovoljno samouveren da ostane veran sebi.

Uz to, Bik u Devici može probuditi osobine koje nije ni znala da ima. Partner koji vam pomaže da budete najbolji? To je ono što želiš pored sebe celi život.

6. Škorpija i Jarac

Škorpija, kojom vlada Pluton (planeta povezana s moću), uglavnom je dominantan partner u većini odnosa, ali kad sretnu Jarca, otkriju da su zapravo najsrećniji u vezi s uravnoteženom dinamikom snage.

To je zato što je Jarac pod vladavinom Saturna i ima vlastiti pokretački pogon. Ono što ih posebno zbližava je činjenica da Jarac ima energiju zbog koje mu je Škorpija spremna da veruje, otvori se i prepusti, što retko čine. Ovaj je odnos nabijen strašću i međusobnim divljenjem.

7. Strelac i Vodolija

Kad se vatreni Strelac susretne s Vodolijom oni zapale plamen onoga što ih čini jedinstvenim, umesto da pokušavaju da ukrote njihovu individualnost. Oba ova znaka su fokusirana na slobodu i treba im puno prostora da bi bili samo ono što jesu. Jedno u drugom pronalaze partnera koji to iznutra razume.

To znači da postoji mali pritisak za usklađivanje, što za oba znaka može biti glavni ubica odnosa. Ovo dvoje mogu dugoročno mirno da koegzistiraju, slaveći međusobnu jedinstvenost i izvrsno se provodeći na tom putu.