"Bitlsi" posle 50 godina oborili sopstveni rekord!

„Bitlsi“ posle 50 godina oborili sopstveni rekord!

Legendarni liverpulski bend "Bitls" uspeo je da obori sopstveni rekord i da se sa albumom "Abbey Road" nađe na vrhu top liste 50 godina od izlaska originalnog izdanja.

Foto: Instagram

Posebno, jubilarno izdanje jedanaestog albuma Bitlsa, "Abbey Road", na kome su se našli i neki do sada neobjavljeni materijali, sa hitovima poput "Come Together", "Oh! Darling", "Something" i "Here Comes The Sun", objavljen je u septembru, tačno na pedesetu godišnjicu izlaska.

Ovaj album se 31. januara 1970. godine našao na prvom mestu top liste, što znači da se posle 49 godina i 252 dana ponovo našao na istoj poziciji i tako oborio prethodni rekord koji je držao njihov album "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band".

Kritika je "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" dugo vremena smatrala za najbolji album "Bitlsa", a ponovno je objavljen u junu 2017. godine, tako da se na prvo mesto na top listama vratio posle 49 godina i 125 dana. Tako su "Bitlsi" sada uspeli da obore sopstveni rekord za više od 100 dana.

Ovaj uspeh iznenadio je sera Pola MekKartnija, iako on i dalje smatra da to jeste "prokleto dobar album". Ujedno, "Abbey Road" je i najprodavaniji vinil ove nedelje, sa nešto manje od 9.000 prodatih primeraka.

Tačno pre 50 godina snimljena je i kultna fotografija na kojoj Džordž Harison, Pol MekKartni, Ringo Star i Džon Lenon prelaze preko pešačkog prelaza u istoimenoj ulici ispred studija u kome su snimali svoj 11. album.

Ostavi komentar