Ako još niste odgledali ove serije - promenite to ove jeseni

Ako još niste odgledali ove serije – promenite to ove jeseni

Jesen je kao stvorena za uživanje u omiljenim TV serijama, a ako ste u potrazi za nekim novim naslovima, na pravom ste mestu.

Foto: IMDb

Donosimo vam spisak odličnih serija koje biste trebali da pogledate ove jeseni. 

Bordertown

Poseban je to žanr u književnosti, filmu i TV serijama poznat i po nazivu Scandi noir. Radi se o žanru koji donosi izvrtanje prostora i vremena i glavne likove koji su često na rubu sloma. Osim radnje prepune raspleta, za ovaj žanr je karakterističan i hladni vizuelni doživljaj.

Odlična "Nordik noar" serija koju ne smete propustiti je upravo Bordertown u kojoj finski detektiv pokušava da reši zločin i zadrži svoju porodicu na okupu u isto vreme.

Kriminalistička serija koju bismo čak u nekim trenucima mogli uporediti sa serijalima o Šerloku Holmsu. Ako ste ljubitelj ovog žanra, ova zanimljiva finska serija vas neće razočarati.

Foto: IMDb

Persona

Serija u kojoj biste mogli uživati je i nagrađivana kriminalistička mini-serija Persona za koju je glavni glumac Haluk Bilginer osvojio Emi za najboljeg glumca. Glavni lik Agâh 65-godišnji je penzioner kojem je dijagnostifikovan Alchajmer pa odluči da iskoristi svoje novo zdravstveno stanje za ubistvo koje je planirao godinama.

Glavni lik vodi se mišljenju kako neće pamtiti svoj zločin i neće se zbog njega kajati.

Foto: IMDb

The Night Manager

Serija Noćni upravnik snimljena je prema istoimenom špijunskom romanu Džona Le Karea, a o njenom uspehu najbolje govore čak 44 nominacije i 17 osvojenih prestižnih nagrada.

Glavni lik je britanski vojnik Džonatan Pajn (Tom Hidlston) kojeg regrutuje tajna agentkinja Bur (Olivija Kolman) kako bi pratio vladajuće krugove Londona i Vašingtona, gde se navodno krije veza između obaveštajne službe i nelegalne prodaje oružja. Kako bi se ubacio u krug krijumčara, Džonatan i sam postaje kriminalac. 

Foto: IMDb

Jutro će promeniti sve

Jedna od šarmantnijih serija koju biste svakako trebali da pogledate ove jeseni je naša serija Jutro će promeniti sve. Ako su vam poznata porodična okupljanja na kojima vaši roditelji lažu da ste uspešniji nego što to zaista jeste, uživaćete u ovoj seriji.

Priča je to o milenijalcima koji „pate“ za izgubljenom mladošću i prolaze kroz svakakve krize. S ovom su se serijom poistovetili mnogi - oni koji još možda nemaju posao, porodicu, nisu završili školovanje, ali i svi oni koji jednostavno još uvek traže sebe.

Glavni likovi serije pokušavaju da shvate šta će dalje, što je u seriji prikazano na dosta realan i iskren način, zbog čega bi vam se upravo ova serija i mogla svideti.

Serija ima 39 epizoda, a u fokusu su dva muška i dva ženska glavna lika. Prvi od njih je Filip koji se upravo vratio u rodni kraj iz SAD-a gde je odlučio da prekine karijeru uspešnog programera što njegovi roditelji ne mogu nikako da shvate.

Filipova prijateljica Saša vodi uspešan noćni bar, ali i stalnu borbu s majkom kojoj nedostaje razumevanja. Filipova sestra Anđela uspešna je doktorka psihologije kojoj život naglo počne da se menja nakon naglog raskida s dečkom.

Četvrti je lik Filipov prijatelj Ljuba koji od društva i porodice skriva da je ostao bez stana jer više nije mogao da plaćati stanarinu. Serija prati dinamičan život ovih likova, a sa situacijama u kojima se svakodnevno nalaze većina nas se može i poistovetiti. Seriju prati i odlična muzika i predivni interijeri.

Besa

Jedna od serija koje su osvojile regiju je i kriminalistička serija Besa koja prikazuje šta smo spremni da uradimo da bismo zaštitili svoju porodicu.

Ova napeta serija prati priču između Uroša, običnog čoveka, i Dardana, regionalnog šefa mafije. Dardan daje Urošu besu, zakletvu da će sačuvati njegovu porodicu od krvne osvete nakon što on za njega izvrši ubistva.

Ova uzbudljiva serija prati Uroša u njegovoj nameri da opet postane slobodan čovek, ali i život njegove porodice koji se drastično menja novonastalom situacijom.

Foto: IMDb

Senke nad Balkanom

Glumačka postava s ponajboljim glumcima ovih prostora, odlični vizuelni efekti i fenomenalna scenografija samo su neki od razloga zbog kojih trebate pogledate seriju Senke nad Balkanom.

Radnja serije odvija se krajem dvadesetih godina prošlog veka u Beogradu gde se događa niz ubistava iza kojih stoji kriminal i visoka politika.

Seriju koja je prožeta istorijskim činjenicama i fikcijom mnogi nazivaju balkanskim "Peaky Blinders". Glumačka imena koja se pojavljuju u seriji su: Dragan Bjelogrlić, Andrija Kuzmanović, Nikola Đuričko, Marija Bergam, Srđan Todorović, Bojan Navojec, Goran Bogdan i mnogi drugi.

Zanimljivo je i kako je za potrebe snimanja ove uzbudljive kriminalističke serije sagrađen jedan celi mali grad. 

Državni službenik

Još jedna odlična kriminalistička serija s ovih prostora je serija Državni službenik čija je radnja smeštena u današnje vreme. Serija prati agente srpske obaveštajno-sigurnosne agencije i njihov rad kako bi uklonili sve pretnje državi pa je prva takve vrste na ovim prostorima.

Serija prikazuje privatne i poslovne živote savremenih agenata te kako se nose s ogromnim teretom odgovornosti da zaštite svoju zemlju.