Argentinski film pravo remek-delo

Argentinski film pravo remek-delo

Na Oskaru 2010. godine desilo se nešto neočekivano!

 Foto: imdb

Do jednog momenta je francuski film "Prorok" dobio sve nagrade i bio apsolutni favorit za Oskara za najbolji strani film. Međutim, na iznenađenje svih, Oskara je osvojio argentinski film "Tajna u njihovim očima" ("El secreto de sus ojos").

Film obrađuje teme pravde, humanosti i, naravno, ljubavi. Ono što će vas zaista "oduvati" jeste način na koji su ove teme predstavljene- nimalo holivudski i bajkovito! Ovaj film najviše podseća na stvarni život:  teške situacije su pune humora, a svaka scena i događaj u sebi sadrže tugu i smeh. Likovi su toliko psihološki produbljeni da nakon što se film završi, poželećete, kao i ja, da sednete na kaficu sa Espositom ili "potegnete" po koju sa Pablom. 

Ovo je definitivno jedan od onih filmova koji se ne mogu prepričati, jer je toliko savršeno urađen da se plašite da ćete prepričavajući, u stvari samo smanjiti njegovu dragocenost. Priča prati Benhamina Esposita (glumi Rikardo Darin, najveća legenda argentinske kinematografije), sudskog istražitelja, koji se nakon 25. godina vraća u Buenos Ajres kako bi napisao roman o jednom ubistvu. Zločin koji je uticao i na njegov život- ubistvo mlade učiteljice.

Nećemo više ništa otkriti, vaš domaći je da pogledate ovaj film! Ukoliko vam se film svideo, možete naći u bibliotekama istoimenu knjigu Eduarda Saćerija.

Zatvoreno za komentare.