Astro prognoza: Očekuje nas lud mesec pun strasti i preokreta! Jedan dan idealan je za novi početak!

Astro prognoza: Očekuje nas lud mesec pun strasti i preokreta! Jedan dan idealan je za novi početak!

U jul ulazimo sa konjukcijom Meseca i retrogradnog Marsa u znaku Vodolije, koji su u kvadratu sa Uranom iz Bika i opoziciji sa Merkurom iz Lava.

 Photo: Pixabay

Samo na osnovu ovoga, možemo da kažemo da jul definitivno neće biti jedan od onih sporih, statičnih perioda. Naprotiv – uzbuđenja će biti na sve strane, dobićemo jedan miks uživanja, nesputanosti, strasti, brzih misli i još bržih dela, ali i nervoze, sklonosti ka brzopletosti, pa i grubim rečima.

Photo: Unsplash

Prva dekada meseca proći će bez nekih značajnijih dešavanja na nebu, ali baš 10. jula, ulazimo u period aktivnosti. Jupiter posle svog četvoromesečnog retrogradnog kretanja, kreće direktnim hodom u znaku Škorpije.

Ovo je definitivno pozitivan aspekt, jer će doneti pojačanu dozu optimizma (a ona će nam baš trebati), ali i pokrenuti neka pravna i legalna pitanja koja su do sada bila u zastoju. Istog dana i Venera prelazi iz Lava u znak Device.

Photo: Pixabay

Ona je ovde u ne najpovoljnijoj poziciji, pa će kada je ljubav u pitanju doneti stavljanje racia na prvo mesto, previše ćemo analizirati i svoje ali i partnerove emocije i truditi se da zadržimo kontrolu nad sobom. Ali ova pozicija Venere je dobra za uslužne delatnosti, ali i za poboljšanje životnih navika i više obraćanje pažnje na zdravlje.

Mlad Mesec u znaku Raka je 12. jula i delimično pomračenje Sunca. Novi početak. Dobar momenat za one koji se bave privatnim poslovima ili one koji tek nameravaju da se aktiviraju u ovom sektoru.

Photo: Pixabay

Period kada više pažnje treba posvetiti porodici, tradiciji, ali i vreme kada će se probuditi neke davno usnule emocije. Mlad Mesec pravi dobar aspekt sa Jupiterom iz Škorpije i Neptunom iz Riba – naglašeni vodeni trigon doneće veliku potrebu za ljubavlju, ali zbog opozicije mladog Meseca sa Plutonom – sve ovo će biti protkano jakim strastima, opsesijom, fatalnim osećajima koji se bude i rastu kao plima....

Photo: Pixabay

U trećoj dekadi jula, tačnije, 22. jula Sunce prelazi u Lava, otvarajući početak vladavine ovog znaka. Kao prirodno peto polje, naredni period će doneti više usmerenosti na ljubav, na kreativnost, decu, sport, zabavu. Pa i neka, potrebno nam je sve ovo – i to u što većim količinama!

Photo: Shutterstock

Merkur u znaku Lava 26. jula kreće retrogradnim hodom. Ovo je njegov redovan ciklus retrogradnosti i svi već znate napamet šta treba a šta ne treba da radite.....27. jula pun Mesec i njegovo potpuno pomračenje u znaku Vodolije.

Photo: Unsplash

Astrološka simbolika svakog pomračenja je nov početak, nova faza....ali pre toga mora doći do kraja prethodne. Pošto je ovo pomračenje Meseca u Vodoliji, sve će se vrteti oko emotivnog "čišćenja", neočekivanih promena i preokreta.

Pratićemo pa ćemo da vidimo kako će se odraziti na svakoga od nas...

Photo: Pixabay

I ukratko, to je to... malo pomračenja, mnogo retrogradnih planeta – Saturn, Pluton, Mars, Neptun, Merkur, planeta ljubavi u svom padu – biće jedan veoma uzbudljiv mesec! No, kakav nam je, takav nam je – bolji nemamo! Srećno putovanje kroz jul!

Zatvoreno za komentare.