Jedan od najiščekivanijih horora oduševio kritičare!

Jedan od najiščekivanijih horora oduševio kritičare!

Film "Hereditary" postao je jedno od najiščekivanijih horor ostvarenja nakon što je prilično prestravio, ali i jednako oduševio filmske kritičare.

Foto: Youtube screenshot

Glumica Toni Kolet dobila je naročite pohvale kao žena "čija porodica ima demone u svojoj krvi". 

Bastl navodi da je reč o "nečemu što zaista niste videli nikada do sada", dok je AV Klub film nazvao "čistim emocionalnim terorizmom". 

Foto: Youtube screenshot

"'Hereditary' mi je trostruko povećao krvni pritisak, izlečio moju štucavicu, naježio me, i prilično me užasnuo", rekao je kritičar Gardijana Piter Bredšo, koji je filmu dodelio pet zvezdica. 

Režiser i scenarista Ari Aster iz Njujorka takođen je dobio brojne pohvale. 

"Prvi put kad sam gledala film, dosta sam se štrecala i jednom ili dvaput zamalo pobegla pod sedište", napisala je Alisa Vilkinson u tekstu za Voks. "Ono što osetite još na samom početku jeste pravi horor, neka vrsta balansiranja između uznemirenosti i odvratnosti, koja počinje suptilno, sve dok pred kraj ne dobije krešendo", dodala je. 

Foto: Youtube screenshot

Klarisa Lafri napisala je u članku za Independent da "činjenica da se o ovom filmu govori kao o jednom od najstrašnijih, najjezivijih horora u poslednjih nekoliko godina ukazuje na njegovu jedinstvenu atmosferu".

"Tajnovitost, krivica, patnja: 'Hereditary' gaji svoje sopstvene fantome. One koji ostaju tu. Nedeljama kasnije, može vam se dogoditi da uđete u zamračenu sobu, i da se vrati taj jezivi osećaj: Da li sam u ovom trenutku zaista sam/a?", prokomentarisala je. 
 
Film je premijerno prikazan 8. juna u američkim bioskopima, dok će se u britanskim pojaviti nedelju dana kasnije.