Čola nije bio siguran - evo kako je nastala pesma "Ti si mi u krvi"

Čola nije bio siguran – evo kako je nastala pesma „Ti si mi u krvi“

Pevačica Aleksandra Kovač otkrila je pre nekoliko godina kako je nastao čuveni hit Zdravka Čolića “Ti si mi u krvi”.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Zdravko Čolić (@zdravkocolicofficial)

Ova kompozicija je postala jedna od najvećih hitova u bogatom repertoaru Zdravka Čolića. Za njeno stvaranje zaslužna je Aleksandrina majka, Spomenka Kovač, u čiji talenat za pisanje pesama u početku nisu svi verovali. Posebno sumnjičav bio je i sam Čola.

Priču o tome kako je nastala “Ti si mi u krvi” pre nekoliko godina je ispričala naslednica Spomenke i Kornelija Kovača.

“Ima priča koju je moj otac meni ispričao. Naime, moja majka u tom trenutku, kad je pisala tu pesmu, nije bila popularni pisac, bila je samo Kornelijeva supruga. Zdravko nije bio baš oduševljen time da ona piše tekst za njegovu pesmu, smatrao je da bi to možda trebalo da bude neko ozbiljniji. Onda je tata rekao: “Pa znaš šta, daj priliku Spomenki. Ako baš misliš da joj treba pomoć, neka Bajaga bude s njom da joj pomogne dok piše tekst”, prisetila se Aleksandra i dodala:

“Onda su se Bajaga i mama spojili, pričali celo jedno poslepodne i od toga nije ništa ispalo. Bajaga je rekao da njoj ne treba nikakva pomoć i ona je onda napisala tekst “Ti si mi u krvi”. Ali eto, zanimljivo je da i pored te sumnje i što nije bila etablirani tekstopisac, ona je napisala jedan antologijski tekst”, ispričala je pevačica.

Zatvoreno za komentare.