Svim Diznijevim princezama fali jedna stvar

Svim Diznijevim princezama fali jedna stvar

Diznijevi crtani filmovi već su decenijama na glasu zbog svog izražajnog i realističnog stila animacije. Ipak, sve Diznijeve princeze imaju jedan veoma zanimljiv anatomski nedostatak.

Foto: Fejsbuk

Pre nego što vam otkrijemo šta je u pitanju, moramo odati priznanje čoveku koji je prvi uočio ovu pojavu, jer je zaista bilo potrebno analizirati svaki pojedini centimetar tela crtanih likova. 

Verovali ili ne, mnogim Diznijevim princezama, fale nokti na rukama!

Foto: Fejsbuk

Nije potpuno jasno zašto su se Diznijevi animatori odlučili na ovakav potez. U pojedinim animiranim filmovima imamo glavne junake sa manje prstiju kako bi se pojednostavila komplikovana animacija ruku. Kako se navodi, crtačima i animatorima je najteže realistično predstaviti upravo ruke. Ipak, na koji način to objašnjava nedostatak noktiju - nikome nije jasno!

Možda se i ne radi o pojednostavljivanju, nego o svesnom stilskom izboru dizajna crtanih likova.

Foto: Fejsbuk

Jedna od pretpostavki je i da je ovo način Diznijevih animatora da naglase vizuelnu razliku između dobrih i loših likova. Prema toj teoriji, likovi s noktima su opasniji. Međutim, ta teorija ne može biti tačns jer su već pronađeni primeri Diznijevih likova, i dobrih i zlih, koji u jednoj sceni imaju nacrtane nokte, a u drugoj  ne. Kao primer ističu se princeza Džesmin iz Aladina i zli Gaston iz Lepotice i zveri.

Foto: Fejsbuk

Već je poznato da mnogi likovi iz Diznijevih animiranih filmova imaju manje prstiju ili nose rukavice jer to ubrzava kompleksan proces crtanja i animiranja ruku, no kako u slučaju njihovih noktiju nema nikakvog pravila pojavljivanja, razlog za ovu bizarnu pojavu i dalje ostaje obavijen velom misterije.

Zatvoreno za komentare.