Kako su se "voleli" Paja i Jare

Kako su se „voleli“ Paja i Jare

Iako na malim ekranima deluje kao da je između glumačkih parova sve idealno, situacija u stvarnom životu nekada može biti veoma neprijatna i razočaravajuća.

Foto: Youtube/screenshot

Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja, velikani jugoslovenske kinematografije, u kadru su delovali neverovatno saglasno, ali na setu je bilo malo drugačije od onoga što je prezentovano na ekranu. Legendarni dvojac se, iza kamere, nije podnosio! 

Serija „Kamiondžije“  ostala je upamćena kao jedna od najgledanijih na prostoru bivše Jugoslavije. Glavni junaci, Paja i Jare, postali su simbol drugarstva i važili su za jedan od najharizmatičnijih, najuigranijih i najvoljenijih parova sa ekrana.

“Kamiondžije” su obeležile celu jednu epohu televizijskog programa, a stalna potreba publike da prepričava replike i prati svakodnevne reprize ovog kultnog ostvarenja svedoči o njihovoj neprolaznosti .

Foto: Youtube/screenshot

Iako su u seriji bili savršen tandem, sa druge strane ekrana Paja i Jare nisu bili ni u približno dobrim odnosima kao što je to nama delovalo.

Petrović i Vuisić, dva potpuno različita karaktera i još različitija glumca, jednostavno nisu mogli da se naviknu jedan na drugog. Čkalja je bio perfekcionista, želeo je da svaki trenutak dovede do savršenstva, dok je Pavle pripadao drugoj školi glume, čistom naturalizmu.

Foto: Youtube/screenshot

Dvojica glumaca su poslu pristupali potpuno različito, zbog čega se više nervirao Pavle Vuisić. Za Paju je Čkalja bio neko ko je do iznemoglosti tražio smeh od gledalaca i pravio budalu od sebe.

O njihovom odnosu govorili su i Mirjana Vuisić, Pavlova žena, i Čedomir Petrović, Čkaljin sin.

"Ja Čkalju nikad nisam upoznala. Kad malo bolje pogledate Čkalju i Pavla, videćete da je to nemoguća fuzija. Čkalja je stopostotni glumac i do krajnjih granica je išao u svojoj glumi. Pavle uopšte nije bio glumac. Znao je reći: "Ja se samo ponašam." I istina je, celog se života ponašao - rekla je Mirjana u knjizi “Posle fajronta”.

On je snimao kako bi izdržavao porodicu i uglavnom nije voleo to da radi. – istakla je u jednom razgovoru njegova supruga Mirjana.

Foto: Youtube/screenshot

„Paju nisam poznavao privatno, ali znam da je njegov privatni život bio potpuno suprotan od života mog oca. Moj otac nije popio ni kap alkohola, a Paja je voleo to ponekad. Paja je voleo reku, a moj otac nikada nije voleo reku… A ti da se sa Pajom nije voleo i svađao? Pa ne bi mogli onakvu seriju da naprave da su se svađali. Bili su drugačiji, nisu se družili, ali su bili profesionalci. Bilo bi dobro da se svi svađaju kao Paja i Čkalja pa da naprave nešto izvanredno kao što su uradili njih dvojica“, rekao je Čedomir Petrović.

Zatvoreno za komentare.