Filmovi o ljubavi koja ne poznaje granice

Filmovi o ljubavi koja ne poznaje granice

Postoje filmovi puni romantike, koji govore o nežnoj i dirljivoj ljubavi. Postoje i filmovi o ludoj ljubavi koja uništava sve što joj stane na put.

Predstavljamo vam 7 filmova koji prikazuju baš ovakvu vrstu ljubavi – neobuzdanu i divlju.

1. Poslednji tango u Parizu / Ultimo tango a Parigi (1972)

Ovaj veliki film uzburkava strasti publike godinama nakon što je snimljen. Bez imena, prošlosti i razgovora… Sve je u strasti između zidova neurednog stana, koji se pretvorio u univerzum za sebe, za dvoje filmskih junaka. Veza između starijeg Amerikanca i mlade Parižanke pretvara se u strast, koja se graniči sa ludilom.

2. Krive su zvezde / The Fault in Our Stars (2014)

Hejzel ima rak. Pronašla je grupu za podršku obolelima od raka, i tu upoznaje Gasa Votersa. Odmah se zaljubljuje u njega. Gas i Hejzel otisnuli se na put pun strasti. Njihov cilj je da poslednje dane života ispune ljubavlju, osećajima i lepotom. To se verovatno ne bi dogodilo, bar ne takvim intenzitetom i sa takvom iskrenošću, da nisu znali da im je tako malo ostalo…

3. Ljubavnici na mostu / Les amants du Pont-Neuf (1991)

Težak alkoholičar, ulični fakir živi na najstarijem mostu u Parizu, Pont-Neuf. Jednog dana on sretne mladu umetnicu Mišel, koja je napustila dom i prijatelje nakon gubitka vida. Aleks i Mišel se zaljubljuju, i ova ljubav leči oboje. Film koji otkriva samu suštinu ljubavi.

4. Opijeni ljubavlju / Punch-Drunk Love (2002)

Beri Igan (Barry Egan) je neurotični sredovečni čovek koji ima mnoge komplekse. I da stvar bude gora, pati od iznenadnih agresivnih napada, ne komunicira dobro sa ljudima, posebno ne sa ženama. Ipak, sudbina mu još nije okrenula leđa. Jednog dana sretne nepoznatu mladu ženu koja mu okrene život naopačke. Ovo je pravi indi film koji pokazuje Adama Sendlera u novoj, neobičnoj perspektivi.

5. Večni sjaj besprekornog uma / Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Uz ljubav često ide bol kao i strah od toga da ćemo biti odbačeni. Glavni lik odluči da se oslobodi svih misli i sećanja na svoju (bivšu) voljenu. Ali, kada na red dođu prava osećanja, na žalost dugme za "brisanje" nema nikakvu funkciju. Da li ljubav boli? Da. Da li je vredna toga? Naravno.

6. Dečije igrice / Jeux d’enfants (2003)

Ovo je film o ljubavi, ali ne o onakvoj kakvu smo navikli da vidimo. Ovo je pomalo bolesna, luda, bezgranična i destruktivna vrsta ljubavi. Dečak i devojčica počinju da igraju razne igrice, koje nastavljaju da prate i kao odrasli. Te igrice su za njih dokaz njihove povezanosti, bezgranične ljubavi.

7. Orkanski visovi / Wuthering Heights (1992)

Postoji nekoliko ekranizacija i interpretacija genijalne knjige Emili Bronte. Jedan od najistaknutijih ekranizacija jeste film sa Žilijet Binoš i Ralfom Fajnsom. Film pokazuje i portretiše sav očaj, tragediju i bol koja se dešava u životima glavnih junaka. Ljubav između Keti i Hitklifa je jaka i destruktivna…

Zatvoreno za komentare.