Filmovi za decu u kojima će i odrasli uživati

Filmovi za decu u kojima će i odrasli uživati

Ukusi su različiti i dolazi do izražaja kada treba izabrati film za porodično veče, najviše zbog toga što su deca zahtevna publika. Ovo su filmovi za decu koji i odrasli mogu da gledaju.

Foto: IMDb

Postoji puno filmova koji se deci dopadaju, ali šta ćemo sa roditeljima koji baš i nisu impresionirani tim izborom? Na sreću, uvek postoji rešenje i kompromis do koga se dolazi lako.

Mnogi filmovi koji su napravljeni sa idejom da budu za decu dovoljno su slojeviti da budu interesantni i odraslim osobama. Bilo da su u pitanju animirana ili igrana ostvarenja, nešto u njima se izdvaja kao privlačno za ljude raznih doba. U nastavku pročitajte koji su to filmovi prikladni za decu, a neće razočarati ni roditelje.

Fantastic Mr. Fox

Ves Anderson možda nije prvo ime koje pada na pamet kada se razmišlja o filmovima za decu, ali ovo njegovo ostvarenje je animirana adaptacija dečje knjige čuvenog autora Roalda Dala.

Kao i ostali njegovi filmovi, vizuelno je perfektan i do izražaja dolaze jake boje, a iz likova sija neki neodoljivi šarm. Tu je priča prikladna za decu, ali i odličan humor zbog koga nikome neće biti dosadno.

School of Rock

Iako na prvi pogled deluje prilično blesavo, ovaj film je prepun pouka i nadahnjujućih trenutaka. Da, Džek Blek je zaslužen za otkačeni humor, ali tu su i simpatični likovi učenika čije sazrevanje i otkrivanje novog sveta pratimo sa interesovanjem i osmehom na licu.

The Triplets of Belleville

Priznajemo da mlađoj deci možda i neće biti najjasnije šta se ovde događa, ali fantastičan stil animacije će ih verovatno ipak kupiti.

Ako vam dosadi biranje Diznijevih filmova iznova i iznova, probajte sa ovim francuskim filmom koji ima odličan saundtrek i tri neobične glavne junakinje. Ako eksperiment uspe, obavezno probajte sa filmom The Illusionist istog autora.

Who Framed Roger Rabbit?

Ovo je sada već kultni film Roberta Zemekisa, uz koji su neki današnji roditelji i odrasli, tako da ujedno može biti i nostalgično podsećanje na detinjstvo.

Luckasta kombinacija igranih i crtanih likova donosi zanimljivu priču, tu je obilje kompleksnih viceva i referenci, a jedina napomena je da Džesika Rebit nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

The Princess Bride

Ova bajkovita priča ističe se po zanimljivoj naraciji i upečatljivim likovima i čini se da ima ponešto za sve uzraste. Tu je ljubav, mačevanje, poznati citati i puno humora. Predstavlja film za potpuno isključivanje i opuštanje, idealan za porodični dan.

E.T. the Extra Terrestrial

Svaki film Stivena Spilberga ima nešto prepoznatljivo i neodoljivo u sebi, a ovaj je dobar da uvedete i decu u njegov svet kinematografije. Poznata priča o dečaku koji se sprijatelji sa vanzemaljcem je istovremeno i film za opuštanje, ali može izmamiti i koju suzu. I to ne samo od dece…

Elf

Filmovi Vila Ferela uglavnom sadrže izobilje viceva koji nisu prikladni za decu, ali ovaj nije takav. Tu pratimo humorističku priču o dečaku koga odgajaju Deda Mrazovi pomoćnici, a koji nikako da sazre i odraste. Priča jeste praznična i topla, ali tu su i nezaobilazne salve smeha, ovde za sve uzraste.