Čuvena pesma iz "Crnog bombardera" je zapravo obrada!

Čuvena pesma iz „Crnog bombardera“ je zapravo obrada!

Pesma "Hodam sad kao zombi" je rok hit koji je obeležio devedesete. Pesma je rađena za film Darka Bajića "Crni bombarder", a u izvođenju Anice Dobre i Srđana Gileta Gojkovića postala je kultna.

Foto: IMDb

Frontmen grupe Električni orgazam, otkriva da je rok himna iz 1992. godine obrada pesme Rokija Eriksona "I walked with a Zombie".

"Ja sam, koliko je meni poznato, jedini čovek koji je ovde obradio Rokija Eriksona. I još imao hit, verovatno veći nego što je on imao sa tom pesmom. Otkrio sam ga relativno kasno, i to preko albuma "Where the Pyramid Meets the Eye", na kome su drugi ljudi, R.E.M i ostali, obrađivali njegove pesme početkom devedesetih. Tu sam prvi put čuo "I walked with a zombie" i odmah mi se dopala", objašnjava Gile.

Roki Erikson, pevač i lider legendarnog benda 13th Floor Elevators i pionir psihodelične rok muzike preminuo je pre nekoliko dana u Ostinu, SAD, u 71. godini.

Erikson je sa 13th Floor Elevators objavio četiri albuma tokom šezdesetih. Početkom sedamdesetih prestali su sa radom delom zbog Eriksonove zavisnosti od narkotika i sve lošijeg psihičkog stanja.

Tokom sedamdesetih i osamdesetih uz stalnu borbu sa psihičkim problemima Erikson je objavio seriju singlova sa horor i sci-fi elementima kao i nekoliko solo albuma.

"Znao sam i njegov bend 13th Floor Elevators sa "Nuggets" kompilacije, pošto jako volim tu cijelu psihodeličnu garažnu američku rok scenu iz sredine šezdesetih godina. Ali prvo nisam ni povezao da se radi o istom čoveku", dodaje muzičar.