Čuvena pesma iz „Crnog bombardera“ je zapravo obrada!

Pesma "Hodam sad kao zombi" je rok hit koji je obeležio devedesete. Pesma je rađena za film Darka Bajića "Crni bombarder", a u izvođenju Anice Dobre i Srđana Gileta Gojkovića postala je kultna.

Foto: IMDb

Frontmen grupe Električni orgazam, otkriva da je rok himna iz 1992. godine obrada pesme Rokija Eriksona "I walked with a Zombie".

"Ja sam, koliko je meni poznato, jedini čovek koji je ovde obradio Rokija Eriksona. I još imao hit, verovatno veći nego što je on imao sa tom pesmom. Otkrio sam ga relativno kasno, i to preko albuma "Where the Pyramid Meets the Eye", na kome su drugi ljudi, R.E.M i ostali, obrađivali njegove pesme početkom devedesetih. Tu sam prvi put čuo "I walked with a zombie" i odmah mi se dopala", objašnjava Gile.

Roki Erikson, pevač i lider legendarnog benda 13th Floor Elevators i pionir psihodelične rok muzike preminuo je pre nekoliko dana u Ostinu, SAD, u 71. godini.

Erikson je sa 13th Floor Elevators objavio četiri albuma tokom šezdesetih. Početkom sedamdesetih prestali su sa radom delom zbog Eriksonove zavisnosti od narkotika i sve lošijeg psihičkog stanja.

Tokom sedamdesetih i osamdesetih uz stalnu borbu sa psihičkim problemima Erikson je objavio seriju singlova sa horor i sci-fi elementima kao i nekoliko solo albuma.

"Znao sam i njegov bend 13th Floor Elevators sa "Nuggets" kompilacije, pošto jako volim tu cijelu psihodeličnu garažnu američku rok scenu iz sredine šezdesetih godina. Ali prvo nisam ni povezao da se radi o istom čoveku", dodaje muzičar.

Pročitaj još