Najsnažniji znak horoskopa je i najemotivniji

Najsnažniji znak horoskopa je i najemotivniji

Ako govorimo o najemotivnijim znacima Zodijaka, Rak zauzima vodeće pozicije. Ovo su najizraženije osobine Raka.

Foto: Imdb

Iako mnogi u toj osobini Rakova vide slabost, ona je njihova najveća snaga.

Oklop spolja, a meko jezgro iznutra

Nesumnjivo, Rakovi imaju dosta karakteristika životinje čije ime nose – oklop spolja, a meko jezgro iznutra. Ako pokušate da ga izazovete – njegov odbrambeni mehanizam odmah reaguje.

Po pravilu je srdačan, ljubazan i prijateljski nastrojen, vrlo osećajan, nežan i osetljiv u intimnom životu, ali iznenađujuće čvrst i tvrd u finansijama i poslu – zato ih često nalazimo i na vrhu profesionalnog ili društvenog života, gde bi inače teško dospeli da su baš tako osetljivi.

Nije čudno da leto započinje sa ovim znakom: Sunce je tada najjače, a dani najduži – takav je i Rak, pouzdan i snažan, ali često uopšte nije svestan svoje snage.

Uvek tu kada vam je potreban

Njegov je zadatak da brine za druge. Rak je obično u blizini kad Vam je potreban: setiće se vašeg rođendana, rešavati sa vama teškoće, a ako vam treba savet, razumevanje, uteha ili simpatija – ponudiće vam to otvorena srca. Pa čak kad vam sve to i ne treba, ako vas smatra “svojim”, njegova će vas pažnja i zaštita i dalje pratiti.

U ljubavi Rak je odan i privržen, senzualan, vrlo osetljiv, ali i sklon naglim promenama raspoloženja. Svoja osećanja čuva vrlo pažljivo i nikada ne zaboravlja ono čemu ga je život naučio. Ovo je romantičan i ne preterano čulan tip. Retko ga obuzima nekontrolisana strast.

Ove osobe u ljubavi traže vrednosti srca i duše, nežnost i pažljivost. Ljubomorne, kriju ovu svoju sklonost iza fasade smirenosti i namerne ravnodušnosti. Porodične veze su im vrlo čvrste.

Tihi sakupljač uvreda

A slabosti? Rak je sakupljač uvreda – gotovo da ih neguje, što je najgore u tajnosti, a na vama je da pogodite šta ste mu skrivili kada iznenada dođe do eksplozije. Ako ne pogodite (što je verovatnije), nećete ni znati, jer je Rak sramežljiv i ne govori mnogo.

Njegovo melanholično raspoloženje je ponekad teško istrpeti. On će pasti u depresiju iz koje je teško naći načina da se izvuče. Ima mnogo strahova, ali su tako vešto sakriveni humorom, da je skoro nemoguće poverovati da se oseća progonjenim bezimenim opasnostima.

Večiti pesimista

Pesimizam nije nikada daleko od njega, uvek je spreman da uništi svaki uzlet mašte. Rak mora naučiti da ignoriše taj unutrašnji glas koji stalno zanoveta i upozorava, ukoliko želi da uživa u svojim sanjarenjima.

Sve dok ne nauči da se suprostavi svojim strahovima oni će biti njegova Ahilova peta. Biće ranjen svaki put kada se uzdigne suviše visoko.

Rak često zapada u još jedno raspoloženje, a to je mrzovolja i džangrizavost. U tim trenucima mrzi čitav svet, i to nije ljutnja koja je usmerena ka određenoj osobi. Kada se Mesec promeni, proći će i to njegovo raspoloženje, piše Luftika.