Jutjuber napravio novi, bolji kraj "Igre prestola"!

Jutjuber napravio novi, bolji kraj „Igre prestola“!

Iako je poslednja epizoda HBO-vog fenomena "Igra prestola" emitovana pre mesec dana, brojni fanovi se i dalje ne mogu pomiriti sa načinom na koji se završila serija koju su pratili osam godina.

Foto: Shutterstock

Rasprave o tome kako je trebala da se završi na internetu ne jenjavaju, a jedan jutjuber je odlučio da uzme stvar u svoje ruke i napraviti svoju verziju završetka, a većina fanova se slaže da je njegov kralj bolji od originalnog. 

"Scenarista sam i imam šest godina iskustva u pisanju za film i televiziju. Mislim da je kraj Igre prestola napravljen nezgrapno i da su ga požurili. Ova serija zaslužuje bolji kraj", objasnio je  Danijel Viden. 

Njegovu verziju je do sad pregledalo više od četiri miliona ljudi, a sudeći prema komentarima, mnogima od njih se svidela više nego originalna.

Foto: Pinterest

Na samom početku naglasio je da će poštovati broj epizoda kako bi imao ista ograničenja kao i scenaristi Vajs i Beniof. Jednom od najvećih grešaka u seriji, navodi, smatra preranu smrt Noćnog kralja, a takođe je zamerio što je razvoj nekih likova u zadnjoj sezoni potpuno zanemaren. 

Promene bi, kaže, uveo tek od treće epizode, a i u njoj bi promenio samo kraj. 

"Severnjaci i Denina vojska bi se sukobili s Noćnim kraljem, kao što se i dogodilo, ali on bi izvojevao pobjedu, a preživeli bi bili prisiljeni da se povuku u Kraljevu Luku. Sansa i Tirion bi se našli u opasnosti, a Arja i Džon bi im pomogli. Deni bi se za to vreme sukobila sa Noćnim kraljem (svako na svom zmaju), a Teon bi zaštitio Brena", priča Danijel.

Foto: IMDb

Bren bi u njegovoj verziji imao dosta aktivniju ulogu. 

"Bren bi iskoristio svoje sposobnosti da pomogne saveznicima i to tako da bi zaposeo zmaja Vizeriona kako bi se on borio na strani živih dok se Džon suprotstavlja Noćnom kralju u dvoboju mačevima. Usprkos svemu, Noćni kralj bi pobedio, svi mrtvi bi stali uz njega, a preživeli bi pobegli u Kraljevu Luku pa bi Sersei imala sve karte u svojim rukama. Ona pristaje da zaštiti pod uslovom da se Deni pokloni, na što je ona prisiljena da pristane", otkriva Danijel. 

U njegovoj verziji bi se pokazalo da Noćnog kralja ne može ubiti zmajsko staklo i on ponovo napada, ovaj put Kraljevu Luku. Ovde na scenu ponovo stupa Bren koji se vraća u prošlost kako bi shvatio na koji način mogu da poraze neprijatelja. 

"Bren shvata da bi uništenje drveta kod kojeg je stvoren Noćni kralj moglo uništiti svu magiju na svetu, pa tako i Noćnog kralja, no ali bi to takođe ubilo Džona koji je upravo magijom vraćen u život. To takođe znači da će Noćni kralj hteti da ga zaštiti pod svaku cenu. Džon pristaje na to, a Deni (koja je u ovoj verziji trudna) na zmaju odlazi da uništi drvo i tamo se sukobljava s Noćnim kraljem. Uspeva da zapali i drvo i njega, a dok on umire sa njim umire i Džon, kao i ostali (ne)mrtvi", otkrio je. 

Foto: IMDb

Džejmi se u njegovoj verziji nakon bitke vraća Sersei, ali ne znamo želi li da je ubije ili da joj se pridruži. 

"Iznenada se pojavljuje Elarija Send koja ubija Džejmija iz osvete jer su Lannisteri ubili njenu ćerku, no pokaže se da to uopšte nije Džejmi, već Arja koja je navukla njegovo lice kako bi se približila Sersei (Arja na kraju ipak preživi). Pravi Džejmi se svađa sa Sersei koja želi da ubije svakog ko je bio uz Deneris, a njemu naređuje da to obavi. Džejmi na kraju ubija nju mačem kroz srce", nastavlja. 

Deneris se penje na tron jer su ona i Džonovo dete sad naslednici prestola.

Fanovi serije su u komentarima pisali kako su oduševljeni i kako im se njegova verzija sviđa mnogo više nego originalna. 

"Slušajući tvoju verziju zaboravio sam ono što sam gledao i sad sam puno srećniji, hvala ti", "Sviđa mi se što je Džejmi ubio Sersei jer je tako ispunjeno proročanstvo da će je ubiti brat i da će je zameniti mlađa i lepša kraljica", "Ovo je završetak kakav smo zaslužili", "Ovo je pravi završetak. Onaj prvi se nije ni dogodio, bio je to samo ružan san", "Ovo je tačno kako je sve trebalo završiti", pisali su oni u komentarima.