Imaju poseban "šmek" - Najbolji filmovi kojima je tematika leto

Imaju poseban „šmek“ – Najbolji filmovi kojima je tematika leto

Tokom vrućih letnjih dana osvežite se gledajući neke od ovih zabavnih filmova u kojima pomenuto godišnje doba ima veoma važnu ulogu.

Foto: IMDb

Grease

Čitava radnja ovog mjuzikla iz 1978. godine dešava se tokom leta. Sve je tu – romansa, rokenrol, haljinice, vruće pantalone, plaža, ples… I naravno numera Summer Nights, da dodatno podstakne letnju atmosferu.

Dirty Dancing

Ah, te letnje šeme i ljubavi koje se dese na odmoru. Ona naivna i slatka, on opasan i nepredvidiv, i eto filmskog hita. Plesanje je ovde važan faktor, naročito na samom kraju kada se odigrava svima dobro poznata scena.

Dazed and Confused

U pitanju je zabavan i nostalgičan film koji prati grupu srednjoškolaca tokom leta. Oni se nalaze na prekretnoj tački života, kada treba da odluče šta će dalje sa sobom. Mnogi glumci su se proslavili nakon ovog ostvarenja, kao na primer Ben Aflek i Metju Mekonahi.

Palm Springs

Radnja filma dešava se tokom jednog venčanja. Kada nastupe krajnje bizarne okolnosti, one će biti razlog da se dva glavna lika povežu. Sve vreme sija sunce i cakli se voda u bazenu, što celu situaciju čini još zabavnijom.

Eighth Grade

Istina je da nije lako biti mlad, naročito kada završavate osmi razred. Junakinja filma nalazi se upravo u toj situaciji, a letnji dani doneće joj nova iskustva i poznanstva, gde će joj najveći zadatak biti da spozna sebe.

Before Sunrise

Naivno upoznavanje u vozu polako će se pretvoriti u nešto izuzetno važno za oba lika u filmu. Dok šetaju ulicama Beča, leto će ih omamiti i učiniti da shvate kako između njih postoji neka tajna veza.

Call Me By Your Name

Ima li išta lepše nego po prvi put se zaljubiti na letnjem odmoru u čarobnoj Italiji? Naravno da nema! O tome svedoči ovo ostvarenje gde su glumci Timoti Šalame i Armi Hamer ostvarili sjajne uloge.

Stand by Me

Priča o prijateljstvu, odrastanju i gubicima nalazi se u centru radnje ovog filma. Tokom leta 1959. godine grupa od četvorice dečaka proći će zajedno kroz mnoge nezaboravne avanture.

The Sisterhood of the Traveling Pants

Kada četiri najbolje drugarice shvate da letnji raspust neće provesti zajedno, nalaze način da ostanu povezane. Naime, one će razmenjivati jedan isti par farmerki koje sve četiri mogu da obuku, a koje sa sobom nose čudesne moći.

I Know What You Did Last Summer

Kultni horor klasik čak i u svom naslovu pominje leto. Zapravo, čitava krvava priča se dešava tokom dva leta u kojima se mešaju osveta, požuda, ljubav, strah, i sve ono karakteristično za „strašne” filmove iz devedesetih.

Zatvoreno za komentare.