10 filmova koji će vam promeniti pogled na život

10 filmova koji će vam promeniti pogled na život

Ponekad inspiraciju za promenu možemo da pronađemo u pesmi ili u knjizi, a često i u dobrom filmu. Najveći deo ovih filmova snimljen je prema istinitim događajima, što nam još jednom pokazuje da je život najbolji kreator čuda.

 Foto: imdb.com

Svaki novi trenutak je nova šansa da se napravi pozitivna promena. Za dozu inspiracije pogledajte sledećih 10 filmova koji će vam promeniti život i način razmišljanja:

Miracles from Heaven (2016)

Snimljen po neverovatnoj istinitoj priči o maloj devojčici koja je obolela od retke bolesti digestivnog sistema i ne može da normalno vari hranu. Dok je porodica na ivici raspada, a leka nema, odjednom se dešava nešto neverovatno. Emotivna istinita priča koja će vam promeniti život.

Mary and Max (2009)

Ponekad potpuni stranci postaju najneverovatniji najbolji prijatelji. Meri je usamljena osmogodišnja devojčica koja živi u Melburnu, a Maks je muškarac od 44 godine koji se u Njujorku bori sa težinom. Njihovo dopisivanje pismima prerasta u toplo i iskreno prijateljstvo.

The Diving Bell and the Butterfly (2007)

Još jedna istinita priča o francuskom glumcu i uredniku časopisa Elle, Žan-Dominik Bobi koji ostaje paralizovan i levo oko je sve što od svojeg tela može da pomera.

Life Is Beautiful (1997)

Prava klasika koju ne smete propustiti. Harizmatični i duhoviti otac koji će zajedno sa svojim malim sinom postati žrtva Holokausta na Jevreje i koji će učiniti i nemoguće da bi zaštitio sina od horora i užasa rata u kampu.

Her (2013)

Usamljeni pisac razvija vezu sa ženskim glasom operativnog sistema koji je dizajniran da odgovori na svaku njegovu potrebu. Da li to zaista može da zameni potrebu za fizičkom bliskošću, intimom i ljubavlju?

Super Size Me (2004)

Interesantan dokumentarni film sa komičnim, ali istinitim pristupom industriji za proizvodnju brze, nezdrave i obrađene hrane. Šta će se desiti ako ceo jedan mesec jedete isključivo hranu iz MekDonaldsa?

Wild (2014)

Žena čiji je život emotivni brodolom, koja ne može da nađe izlaz i koja se istovremeno suočava sa tragedijom gubitka majke, odlučuje da prepešači najduži put od 1.770 kilometara u Americi, poznat kao Pacific Crest Trail, iako nema nikakvog iskustva sa prirodom.

A Street Cat Named Bob (2016)

Život jednog muzičara i bivšeg dugogodišnjeg zavisnika, menja se iz korena kada na njegova vrata dođe ogroman, neobični žuti mačor.

Cloud Atlas (2012)

Film koji kao da je slagalica od prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, savršeno prikazuje kako odluke i postupci u ovom životu oblikuju život nekog drugog čoveka u budućnosti, i kako isti čovek u ovom životu može da bude heroj, a u nekom drugom hladnokrvni ubica.

The Pursuit of Happyness (2006)

Snaga i izdržljivost jednog oca koji se trudi da se brine o svom sinu, i da ostvari njihove snove o dobrom i srećnom životu.