Izabran glavni lik serije Prijatelji

Izabran glavni lik serije Prijatelji

Uvek se smatralo da među "Prijateljima" nema glavnog. Paralelno smo pratili njihove dogodovštine i smatrali da su Monika, Ros, Rejčel, Čendler, Fibi i Džoi zapravo svi glavni likovi hit serije. Do sad.

Foto: Instagram/screenshot

Analitičar Jašu Set zainatio se da otkrije ko je zapravo glavni junak "Prijatelja", pretresao je sve epizode i došao do zaključka da je to Ros, kojeg je igrao Dejvid Švimer.

To je razočaralo mnoge fanove popularnog sitkoma, koji su u trenutku osuli paljbu po društvenim mrežama komentarima da Ros nije omiljen, da je čak najdosadniji od vesele šestorke. I kako je uopšte Set došao do tog saznanja?

Foto: Instagram/screenshot

On je skinuo transkripte svih 10 sezona i koristio različite parametre da bi saznao ko se izdvaja od prijatelja. Analizirao je, između ostalog, broj izgovorenih rečenica, broj pojavljivanja, kao i broj samostalnih pojavljivanja u scenama.

Foto: Instagram/screenshot

Jašu je otkrio i da, na primer, Rejčel i Ros imaju po više od 9.000 rečenica, s tim da Ros ima najviše u prve tri sezone i u poslednjoj, dok Fibi ima najmanje - oko 7.000. Naravno, nećemo je manje voleti zbog toga.

Zatvoreno za komentare.