Filmski hitovi u kojima ćete uživati ove jeseni

Filmski hitovi u kojima ćete uživati ove jeseni

Ne treba da očajavate zbog toga što jesen uskoro počinje. Umesto očajavanja, skuvajte sebi šolju omiljenog čaja, pa uživajte. Ovi jesenji filmski hitovi će vam je učiniti zanimljivijom. Biće tu suza, biće tu smeha, biće tu straha, samo neće biti – dosade.

Foto: IMDb

Društvo mrtvih pesnika

Robin Vilijams glumi harizmatičnog profesora koji će svojim učenicima promeniti stav prema životu i poglede na svet. Dok se to dešava, jesenje lišće značajno preovladava okolinom. Film Dobri Vil Hanting takođe govori o septembarskom povratku u školu, a Robin Vilijams i ovde tumači profesora.

Kada je Hari sreo Sali

Pravi klasik kada je romantična komedija u pitanju jeste upravo ovaj. Meg Rajan i Bili Kristal pokušavaju da reše večito pitanje, a to je: „da li je muško-žensko prijateljstvo moguće?’’ Radnja se odvija i tokom jeseni, koja svojom lepotom ovaj film čini dodatno nezaboravnim. Stigla vam je pošta, isto sa Meg Rajan, još jedno je ostvarenje koji svi ljubitelji jeseni treba da vide.

Jesen u Njujorku

U glavnim ulogama ovde su Vinona Rajder i Ričard Gir. I dok se njihova romansa razvija, a nagoveštava se tragičan kraj, jesen preuzima ulogu trećeg glavnog protagoniste. Mnogi smatraju da je ovaj film podosta patetičan, ali svi oni koji vole jesen neminovno će uživati.

Oktobarsko nebo

Kao što naslov sugeriše, film se odigrava tokom jeseni. Mladi Džejk Džilenhal i uvek odlična Lora Dern provešće vas kroz ovu interesantnu priču, zasnovanu na istinitom događaju. Naime, kada je Homer Hikam video lansiranje Sputnika 1, poželeo je da se i sam bavi naukom, što ga je kasnije pretvorilo u inženjera instituta NASA.

Daleko od raja

Predgrađe u malom gradu u Americi nalazi se pod velom tajni, diskriminacije i licemerja. Dok sve polako poprima boje jeseni, veličanstvena Džulijen Mur biće vaš vodič kroz ovu sjajnu dramu, režiranu pod palicom Toda Hejnsa.

Maćeha

Komplikovani porodični odnosi dodatno su potcrtani činjenicom da će jesen doneti neminovne promene. Dve sjajne glumice, Suzan Sarandon i Džulija Roberts, pokazaće da se i iza najtragičnijih događaja krije nova nada. Baš kao što nakon opalog lišća ponovo izraste novo.

Selo

Iako je ovaj film okarakterisan kao horor, teško je žanrovski odrediti bilo šta što reditelj M. Najt Šamalan napravi. U ovom ostvarenju pratimo grupu ljudi koja živi izolovano i koja ne sme napustiti svoje selo, jer će ih u protivnom uhvatiti „čudovišta“. Neočekivani obrt na kraju zavređuje pažnju, a krckanje grana i ogoljena šuma dodatno će izazvati jezu.

Fantastični gospodin Lisac

Dovoljno je da pogledate tonove narandžaste i žute, da bi vam bilo jasno zašto je ovo simpatično stop-motion delo reditelja Vesa Andersona pravi omaž jeseni. Gospodin Lisac okružen je porodicom, prijateljima i odličnom hranom, pa vam može poslužiti kao dobar primer kako treba živeti. Još jedan Andersonov klasik, Rašmor, odigrava se za vreme jeseni.

Uspavana dolina

Džoni Dep i Kristina Riči glavni su akteri ovog mračnog i melanholičnog filma Tima Bartona. Dep treba da uhvati ubicu, to jest bezglavog konjanika koji živi u stablu starog drveta okruženog suvim lišćem. Pored toga, kao svoju glavu, konjanik ispod miške nosi izrezanu bundevu, a ima li išta više jesenje od toga?

Noć veštica

Proslava Noći veštica dešava se u oktobru, baš kao i serija ovih jezivih horor filmova. Zato je jesen pravo vreme da odgledate sve delove i nastavke, samo ne zaboravite da se zavučete pod toplo ćebence, kako biste mogli da se prekrijete preko glave kada se pojavi ubica sa belom maskom.