Još rokenrol božanstava čije je stvaralaštvo besmrtno!

Još rokenrol božanstava čije je stvaralaštvo besmrtno!

U jednom od prethodnih tekstova imali smo priliku da vas podsetimo na neke izvođače koji nikad neće izaći iz mode. Donosimo vam još nekoliko rokenrol izvođača čiju muziku nikad nećemo prestati da slušamo.

Foto: Instagram

Deep Purple

Najveći muzički bend grada Hertforda u Engleskoj koji nam je pružio legendarne hitove poput "Burn", "Child in Time", "Soldier of Fortune", "Highway Star", kao i neponovljivi vanvremenski rok klasik "Smoke on the Water" definitvno spada među najveće muzičke ansamble ikada. Fanovi na ovim prostorima će imati priliku da ih slušaju uživo 6. decembra ove godine u Štark Areni u Beogradu.

Rod Stewart

Engleski pevač specifičnog i veoma prepoznatljivog hrapavog glasa sasvim legitimno spada među umetnike koji su pružili dosta rok sceni.

Pink Floyd

Šta reći o Pink Floydu, dovoljno govore njihova dva najuspešnija albuma "The Wall" (1979), kao i "The Dark Side of the Moon" (1973), ali to ne mora nužno da znači da treba zapostaviti ostale albume iz njihove diskografije.

The Doors

Sa jednim od najvećih i najkontroverznijih frontmena u istoriji muzike, Džimom Morisonom (1943 - 1971), The Doors se komotno mogu proglasiti najboljom rok grupom koja potiče sa tla Sjedinjenih Američkih Država.

David Bowie

Ah, taj Bouvi... Talenat, harizma i energija koju je posedovao se slobodno može nazvati vanzemaljskom.

Bruce Springsteen

Poznatiji i pod nadimkom "The Boss", gospodin Springstin još uvek poseduje energiju kojom može da se meri i sa mlađim kolegama u muzičkoj industriji.

Scorpions

Jedan od najvećih (ako ne i najveći) bendova iz Nemačke, Scorpions su gotovo 50 godina na muzičkoj sceni, ali i ne nameravaju da se zaustave. Beograd je prošle godine u junu imao privilegiju ovog benda iz Hanovera da sluša u Štark Areni.

The Who

Axl Rose (Guns n Roses) je jednom izjavio da je The Who najbolji rok bend koji dolazi iz Zapadnog Londona, bez pitanja i daljih argumenata. Zašto se ne bismo složili sa njim?

Creedence Clearwater Revival

Osnovan još početkom '60-tih u Kaliforniji od strane braće Fogerty, uz bubnjara Douga Clifforda i basistu Stua Cooka, uz nažalost kratku, ali veoma uspešnu karijeru, CCR je bez govora imao vanvremenske hitove koji su se slušali pre 50 godina, i koji će se slušati i narednih 50 godina. Njihov mega hit "Fortunate Son" je simbol anti-ratne propagande, kao i mnogih filmova i video igara koji se odigravaju u Vijetnamskom ratu.