Kako srpski jezik zvuči strancima kada ga prvi put čuju

Kako srpski jezik zvuči strancima kada ga prvi put čuju

Da li ste se ikada zapitali kako srpski jezik zvuči strancima kada ga prvi put čuju? Jutjuber koji se na toj društvenoj mreži predstavlja kao Hertidž Imoušn, sa pravim imenom Šunhu Ša, pustio je nekolicini kanadskih studenata deo jedne emisije na srpskom jeziku.

Foto: YouTube/printscreen

Oni su za zadatak imali da pogode o kojem jeziku se radi.

Osim što su pažljivo slušali, oni su imali i pomoć u vidu gledanja snimka, te su na osnovu govora i izgleda ljudi mogli lakše da dođu do rešenja. Međutim, zadatak nije bio nimalo lak.

Oko desetak studenata bistrilo je poprilično dugo i pomno o kom jeziku se radi. Neki su govorili da se radi o italijanskom, neki o španskom, a bilo je i onih koji su tvrdili da se radi o ruskom jeziku.

Na kraju, kada im je Šunhu rekao o kojem jeziku se radi, oni su pokušali da ponove dijaloge koje su čuli sa snimka. Nekima je to prilično dobro pošlo od ruke, dok je drugima išlo malo teže.

Na kraju, ovaj video snimak koji je nastao 2015. godine, prilično je lepo zabavio učesnike, ali i sve one koji su imali prilike da ga vide na društvenim mrežama, gde je ponovo aktuelan ovih dana. Ipak srpski jezik nije toliko lagan za učenje i izgovor, koliko smo mislili, zar ne?

Ostavi komentar