Ovo su najveće mane svakog horoskopskog znaka

Ovo su najveće mane svakog horoskopskog znaka

Niko nije savršen! Svađa ima dve strane, a poznajete li dobro osobine partnera i svog znaka, lakše ćete prihvatati mane i izbeći svađe. Astrološki kritički osvrt na vaše i partnerove najčešće greške i propuste pomoći će vam da poboljšate ljubavne odnose.

Foto: Shutterstock

Ovnovi su slepi na partnerove potrebe

Ovnovi znaju da budu egocentrični i nedovoljno tolerantni prema voljenima. Misle da kad njih nešto zanima, to jednako zanima i partnera. Zbog nagle i kapriciozne prirode pre će se posvađati nego mirno saslušati što partner ima da im kaže. Ne nasedajte na njegovu potrebu da u svakoj prepirci isteruje mak na konac. Tad ga je najbolje pustiti na miru, jer tek kad oseti da ste ravnodušni, izgubiće volju za prepucavanja. Muškarac ovog znaka trudiće se da izbegava sve oblike sladunjavih običaja.

Bikovi se ugnezde u bračnu rutinu

Bikovi se u vezama prebrzo ulenje. Kad se jednom ugnezdi u rutinu, teško ga je naterati da se pokrene. Zbog materijalističkih pogleda na život nema sluha za emotivnog partnera, koji možda vapi za više nežnosti, a ne za skupim poklonima. Greši jer smatra da partnera više ne treba šarmirati ili izvesti u društvo, nego misli da su miran život i bogata trpeza dovoljni. Posesivni su, no to ne podnose kod partnera. Žene ovoga znaka ne trpe kad im kritikujete kuvanje ili majčinsku ulogu.

Blizanci su ironični i kritični

Brzopleti su i nestrpljivi pa partneru često ne dopuste da završi misao, nego odmah prekidaju razgovor o nečemu trećem. Iako imaju naglašeni intelektualni kapacitet, većina voli da bude mentalno nadmoćnija od partnera, kome govore o manama, a svoje ne vide. Znaju da budu hladni i proračunati pa druga strana može biti zakinuta za nežnost. Kako im u ljubavi glavni izazovi nisu erotika i seks nego intrigantan razgovor, ceniće partnera dokle god ima živaca da ga sluša. Pogrešićete ako tu astrološku lutalicu vežete uz kuću. Treba mu društvo i, dok god to možete tolerisati, s vama će biti srećan.

Foto: Shutterstock

Rakovi partnera guše emocijama

Emotivni Rakovi stalno traže dokaze ljubavi pa mogu postati dosadni. Zbog preterane osetljivosti svaku kritiku doživljavaju lično. Rak zna danima da ne razgovara s partnerom, dok ovaj treba da nagađa čime ga je uvredio. Kad bi otvorenije iznosili šta im smeta, bilo bi manje nesporazuma. Vrlo su štedljivi, no kako u tome znaju preterivati, mogu postati cepidlake i kontrolisati partnerove izdatke. Ljubomorni su pa voljene sumnjiče za bivše veze. Ne govorite da je loš roditelj ili da ne zna s decom jer to može biti kobna greška koju vam neće zaboraviti.

Lavovi vole da naređuju

Ponosni su, pate od odsutnosti samokritike i zato, kad nešto krene nizbrdo, gotovo uvek okrive partnera. Greši kad očekuje da ga partner u svemu mora podupirati i diviti mu se, a nije svestan da nije savršen. U porodičom životu voli da je njegova reč zadnja pa partner može da se oseća neravnopravnim. Znaju da budu samodovoljni, mogu da postanu vrlo razdražljivi i protivrečni pa odbijaju dobronamerne savete. Partnera zna da ponizi kako bi se osećao važnijim pa se partner može osećati jako loše. Nikad ih nemojte kritikovati pred ljudima. U suprotnom ćete na sebe navući njegov bes. Svi imaju velik ponos i egocentrični su pa teško podnose kritiku. Njima ste idealni ako znate popuštati i u pravom trenutku dati kompliment.

Device cepidlače

Zbog potrebe da u životu sve doživljavaju racionalno vrlo su zahtevni. Znaju da budu kritični i kroz lupu posmatrati sve partnerove greške i da im prigovaraju. Najviše greše što sebi daju pravo da kritikuju, a ako druga strana pokuša da ih upozori na propuste, reaguju svađom. Često nezadovoljna Devica očekuje da je partner savršen. Nikad ni sa čim nisu zadovoljni, ne trpe kad partner život gleda s dozom hedonizma. Takvo ponašanje doživljavaju neozbiljnim. Ne trpi kritiku na svoj račun jer ih većina veruje da su savršeni. Pogrešićete ako njegovu depresiju ili brigu za zdravlje shvatite neozbiljno ili ga nazovete hipohondrom.

Foto: Shutterstock

Vage ne ispunjavaju obećanja

Nestalne Vage nisu svesne kolike glavobolje mogu zadati partneru zbog obećanja koje ne ispune. No to ne čine namerno. Zbog potrebe za lagodnim životom pre su veliki teret nego ravnopravan partner. U dužim vezama znaju toliko da se opuste da će sebii dopustiti da na ljubavne sastanke kasne i pola sata, a oni koji su u braku, redovno zaboravljaju rođendane ili godišnjice. I njihova je neodlučnost kamen spoticanja pa danas partneru kažu jedno, sutra drugo. Kako teži idiličnom životu udvoje, neće vam oprostiti ako ne znate podeliti taj osećaj. Budite pravedni koliko možete jer pripadnici ovog znaka imaju izvrstan osećaj za balans između dobrog i lošeg.

Škorpije su sumnjičave i sarkastične

Posesivna Škorpija očekuje potpunu predanost i vernost. Nije ni svestan kakvu bol može da nanese partneru kad ga svako malo podseća na veze pre njega ili kad počne da sumnjiči za neveru jer s posla nije došao pravo kući. Škorpijina priroda je takva da uvek sumnja da se protiv njega sprema zavera, postaje ljubomoran i pun crnih slutnji. Zbog sarkastične prirode zna da se osveti partneru, posebno ako ovaj ne "pleše" kako on "svira". Kad vidite da je ljutit, nemojte da se svađate, posebno ako nemate jake argumente, jer će vas saseći u startu sa milion dokaza. 

Strelci misle samo na sebe

Optimistični Strelci partnerova loša raspoloženja i umor najčešće pogrešno tumače. Kako su pokretljivi i društveni, preteruju u izbivanjima iz kuće i ne pitajući partnera želi li da ide s njim. Ako partner nije dovoljno intelektualno potkovan kao oni, znaju da ga ponize pred drugima. Da biste dobro funkcionisali, podupirite njegovu ljubav prema sportu ili zdravom načinu života. Vidi li vas da danju spavate ili lenčarite, smatraće kako ne znate da živite punim plućima. Pokušate da shvatite njegovu životnu filozofiju i trenutke kad je poput deteta nadahnut nekom idejom i tad nemojte da ga sputavate.

Foto: Shutterstock

Jarci ne vole rasipništvo

Previše ozbiljnim shvatanjem života mogu nesvesno da guše partnera. Očekuju potpunu odanost, a kako su sumnjičavi, ne treba im puno da partnera počnu da optužuju za neveru. Nemaju puno smisla za humor, zlovoljni su i teško im je ugoditi. Mrze nerad i nedisciplinu, što ih može pretvoriti u prave tirane. Najveće ljudske vrline su im skromnost i praktičnost pa ćete pogrešiti ako ne cenite njegov mukom stečeni novac. Osudiće vam svako neopravdano rasipništvo.

Vodolije su nestalne i hirovite

Kao zakleti protivnik braka, Vodolija dopušta sebi hirove pa ne ostavlja utisak pouzdane osobe. Kako ga materijalna strana života previše ne zanima, u zajedničkom životu ne pokazuje osećaj za stvaranje pa partner gubi osećaj sigurnosti. Nepredvidivim ponašanjem zna da uvredi partnerove osećaje, posebno ako je puno prizemljeniji od njega. Ne gušite ga ljubomorom i traženjima dokaza ljubavi jer mu je to dosadno. Pogrešićete ako ga prisiljavate na romantiku jer je smatra suvoparnom.

Ribe izbegavaju obaveze

Uvredljive i sklone promenama raspoloženja, Ribe mogu da zagorčaju život partneru. Retko će priznati da su pogrešile i tad teraju inat, a prkosnom ćutnjom će partneru uskratiti normalnu komunikaciju. Često ne održe obećanje, a izbegavanjem obaveza mogu živcirati partnera. Partnera stalno prate u stopu, što mu može jako smetati. Nemaju smisla za ekonomiju pa previše troše. Nepopravljivi su sanjari pa se neće, budete li je grubo prizemljivali, osećati voljeno.