Kritičari su optimistični - "Kuća Zmaja" će biti bolja od "Igre prestola"!

Kritičari su optimistični – „Kuća Zmaja“ će biti bolja od „Igre prestola“!

I dok je premijera nove HBO serije “Kuća Zmaja” zakazana za 22. avgust, kritičari širom sveta su imali priliku da vide prve epizode prequel priče iz “Game of Thrones” univerzuma.

Foto: IMDb

Izgleda da je "hajp" opravdan i da imamo razloga za uzbuđenje, jer prve kritike su sve pozitivne.

Radnja se odvija u periodu istorije Vesterosa kad su Targerijani vladali, odnosno predaci Deneris Targerijen. U prvom planu biće kralj Viseris (Pedi Konsidin) kao i princeza Renir i princ Dejmon (Ema D'Arsi i Met Smit).

Tu će naravno biti još gomila drugih likova među kojima se ističu Korlis Velarion (Stiv Tusen) i Alisent Hajtover (Olivija Kuk).

Kada je izašao trejler za seriju, fanovi su već bili oduševljeni, i svi se nadaju da će se “House of the Dragon” iskupiti za razočaranje koje je nastalo zbog poslednje sezone “Igre prestola”. Ako verujemo kritičarima, gledaoci sa pravom imaju visoka očekivanja.

“Pilot serije “Kuća zmaja” efektno objašnjava svoj kontekst u odnosu na Igru prestola, predstavlja nam njegove ključne likove i prikazuje centralni sukob serije. Lako se prati, prepuno je živih boja i detaljne teksturom. Za sada apsolutno dostojan naslednik”, napisao je na Tviteru kritičar portala The Wrap, Brendon Kac.

“Nisam znala koliko mi je nedostajala tematska pesma Igre prestola sve dok je nisam čula večeras na premijeri Kuće zmaja! Prva epizoda je fantastična! Jedva čekam videti šta je sledeće. Držim palčeve da se ne ponovi zadnja sezona Igre prestola”, rekla je kritičarka Ket Kombs.

“Za one koji su znatiželjni u vezi serije, bez spojlera, mogu reći da je ono što mi se zaista sviđa je činjenica da još uvek deluje epski dok priča ličnu i intimnu priču o jednoj porodici, prikazujući i njihovu ljubav i disfunkcionalnost”, rekla je kritičarka portala Collider Kristina Rediš.

“Nasilna! Šokantna! Epska. Bolja od Igre prestola i serije Breaking Bad. HBO je to opet napravio. Ovo nije samo još jedna epska fantastika, ovo je najbolja serija ikada napravljena! Odlična akcija kao i muzika”, rekao je Indiewire filmski kritičar na Tviteru.

“Nije mi se svidela zadnja sezona Igre prestola. Uopšte. Ali priznajem da je premijera serije Kuća zmaja stvarno dobro napravljena i svakako ću nastaviti sa gledanjem. Nakon što se epizoda završila, prikazali su prošireni pregled sezone i izgleda super”, rekao je glavni urednik portala Collider Stiven Vajntraub.

Ako ste ipak očekivali malo opširnije priču, sa pojašnjenjima zašto su ljudi toliko popadali sa nogu, morate da znate da postoji zabrana o detaljisanju i spojlovanju, kako za ovu tako i za sve serije kad se emituju pretpremijerno.

Zatvoreno za komentare.