Kako bi likovi iz Harija Potera izgledali da su prvobitno zamišljeni glumci prihvatili uloge

Kako bi likovi iz Harija Potera izgledali da su prvobitno zamišljeni glumci prihvatili uloge

Na samom početku Harija Potera za neke od likova je prvobitno predviđeno da ih glume neke druge slavne osobe, međutim oni su to odbili.

Foto: IMDb

Pogledajte kako bi Tim Rot izgledao u ulozi profesora Snejpa ili Robin Vilijams u ulozi Hagrida.

Različiti su razlozi zbog čega neko odbije filmsku ulogu, a male su šanse da oni koji su odbili ulogu u Hariju Poteru se na kraju nisu pokajali s obzirom na to da je taj serijal postao kult.

Kako bi serijal Hari Poter izgledao sa glumcima koji su prvobitno zamišljeni za određene uloge priredio je Digital Spy.

Hju Grant je prihvatio ulogu profesora Lokharta koja inicijalno kao da je pisana upravo za njega, međutim kasnije je bilo nekih nesporazuma zbog čega je otkazao ulogu.

Foto: Digital Spy

Tim Rot je odbio ulogu koja bi mu sigurno definisala drugu polovinu karijere - legendarnog Severusa Snejpa. No, bez velike tuge jer je ulogu dobio zaista pravi glumac za to - pokojni Alan Rikman.

Foto: Digital Spy

Odlična ideja ekipe je bila da pozovu Robina Vilijamsa da bude jedan od najznačajnijih likova iz serijala - Hagrid. Međutim, Dž.K. Rouling je insistirala da Britance u seriji glume isključivo Britanci.

Foto: Digital Spy

Alastor Mudi je trebalo da bude Rej Vinston, Naomi Vots je prvobitno zamišljena da igra ulogu Narsise Melfoj dok je Rita Aketer trebalo da bude Rozamund Pajk. Sve fotografije kako bi izgledali da su upravo oni i prihvatili uloge pogledajte ovde.