5 ljubavnih filmova koje možete da odgledate sa prijateljicama

5 ljubavnih filmova koje možete da odgledate sa prijateljicama

Poslednje sate vikenda idealno je provesti u udobnom ambijentu uz najbolje prijateljice. 

Foto: Shutterstock

Puno smeha, zajednički "beauty" tretman pre užurbane radne nedelje beskrajni razgovori o životu, planovima i ljubavima uvek su dobrodošle aktivnosti. Pa onda neki dobri ljubavni filmovi.

Smirena atmosfera, ukusne grickalice i topao čaj uz to savršena su kombinacija za filmsko veče.

Ukoliko niste planirali odlazak u šetnju ili večernji izlazak i želite da  napunite baterije pre radne nedelje, filmski maraton je dobar način da se opustite i uživate u finoj atmosferi dnevnog boravka.

Filmovi s komplikovanim ljubavnim pričama prožeti nežnim emocijama i zapletima koji uvek iznenađuju uneće i u vaš prostor idiličnu dozu romantike, malo ironije i sasvim dovoljno materijala za razmenu stavova i utisaka.

Bez obzira koliko je romantičnih filmova već predstavljeno javnosti, ljudi nikada neće prestati uživati ​​u njima.

To je verovatno zato što su ljubavne priče uvek tako inspirativne i izazivaju najbolje osećaje u nama. Filmski likovi često se moraju boriti za svoju ljubav i sreću, ali to je ono što romantične filmove čini fascinantnima.

Idealan produženi vikend podrazumeva i zanimljiv kraj uz ove filmove koji su još bolji ukoliko ih gledate u društvu koje vas najbolje razume.

Wicker Park

Metju koji radi kao fotograf u agenciji za oglašavanje priprema se za svoje poslovno putovanje u Kinu. No, u restoranu neposredno pre odlaska, misli da je video svoju bivšu devojku, plesačicu Lisu. Reč je o ženi koja je misteriozno nestala pre dve godine.

Pokušavajući da otkrije gde se nalazi ova devojka, Met upozna drugu mladu ženu koja se zove Lisa i koja iz nekog razloga nosi istu odeću kao i njegova bivša ljubav. Učestvovajući u neobičnoj intrigi, Met odluči kako neće odustati i pokušava da shvati šta se događa.

Ovo je priča o velikoj ljubavi i potpunoj zaslepljenosti. Ljubavni trougao i intriganti obrat čini ovo filmsko ostvarenje uzbudljivim, a Džoš Hartnet uneo je posebnu šarmantnost svojim ljubavnim zavrzlamama.

The Vow

Ovo je priča koja na potpuno neodoljiv način oslikava ljubav i posvećenost. Na samom početku filma ljubavni par Pejdž i Leo doživi saobraćajnu nesreću u kojoj Pejdž zadobije teške povrede glave.

Nakon što se probudi iz kome, izgubi pamćenje i uopće na prepoznaje svog partnera već misli kako živi s roditeljima i kako je verena za svog bivšeg verenika kog njeni roditelji podržavaju za razliku od Lea.

No, Leo se trudi ponovo da osvoji srce svoje voljene. Zanimljivo je da je ova priča nastala prema istinitom spletu događaja iz života Kim i Krikita Karpentera koji su i danas srećni zajedno i imaju dvoje dece.

The Holiday

Iris Simpkins, kolumnistkinja koja piše o venčanjima, zaljubljena je u muškarca koji planira da oženi drugu ženu. U južnoj Kaliforniji, Amanda Vuds, vlasnica prosperitetne reklamne firme koja stvara filmske prikolice, otkriva kako ju je dečko prevario.

Dve nepoznate žene susreću se na web stranici za razmenu domova i impulsivno odlučuju da zameniti ​​domove na dve nedelje. I tada počinje trenutak kada se životi ovih žena dramatično menjaju.

Kameron Dijaz i Kejt Vinslet na neodoljivo šarmantan i zanimljiv način uverljivo su prenele priču o razočaranosti u ljubav, usponima i padovima i novim počecima koji će vam sigurno držati pažnju celo vreme trajanja filma.

Vicky Christina Barcelona

Viki i Kristina, dve mlade Amerikanke, provode leto u Španiji i upoznaju umetnika Antonija. Devojke su vrlo različite u karakteru: Viki je vedra, ali oprezna, a Kristina ima vrlo buntovnu prirodu.

Antonio ne može odlučiti koja devojka mu se više sviđa, a radnja postaje još složenija kada stigne Antonijeva bivša supruga María Elena. Tada sve postaje zanimljivije.

The Time Traveler's Wife

Ljubavna priča Henrija i Kler nije poput bilo koje druge. Poznavali su se od vremena kada je Kler imala šest, a Henri 36 godina, ali su se oženili kad je ona imala 23 godine. Nemoguće, ali istinito. Henri pati od vrlo retke bolesti zbog koje putuje kroz vreme.

No, Kler veruje da im je suđeno da budu zajedno, iako nikada ne zna kada će se razdvojiti. Uprkos činjenici da Henri može nestati bilo kada, Kler očajnički pokušava da izgradi život sa svojom jedinom pravom ljubavi. Njegovi neizbežni nestanci za vreme putovanja čine stvari vrlo teškim za Kler.

Film je snimljen prema istoimenom bestseleru spisateljice Odri Nifeneger, a u glavnim ulogama se pojavljuju Rejčel MekAdams i Erik Bana, dok je film režirao izvrsni Robert Šventke.

Ostavi komentar