Meta Dejmona ćemo uskoro moći da vidimo u Beogradu!

Meta Dejmona ćemo uskoro moći da vidimo u Beogradu!

Film "Zaraza", snimljen 2011. doživeo je ponovnu popularnost pre pet meseci, kada je svetom zavladao korona virus. Da li će Met Dejmon uskoro doći u našu prestonicu?

Foto: Shutterstock

Ovaj projekat Stivena Soderberga koji govori o virusu nastalom u Kini, smrtonosnom za sve ljude, kao da je bio upozorenje i najava svega onoga što nas je dočekalo početkom 2020. Niko pre devet godina nije mogao ni da nasluti da će se scenario ovog trilera zaista desiti u celom svetu.

Upravo ova dešavanja inspirisala su ekipu filma "Zaraza" da snime nastavak, a kako su posledice pandemije koronavirusa u Evropi bile razorne, glumačka ekipa se seli iz Amerike, a dobar deo filma biće snimljen na Balkanu.

- Nastavak filma "Zaraza" najverovatnije će početi da se snima krajem 2020, tačnije u decembru. S obzirom na to da su posledice koje je koronavirus izazvao u prvih nekoliko meseci u Evropi veoma teške, producent i reditelj su rešili da se drugi deo filma ne snima u Americi, nego upravo u određenim delovima Evrope, najviše u Italiji, dok će se određene scene snimati i u Beogradu, ali i u Crnoj Gori - otkriva izvor.

- S obzirom na to da je veliki broj inostranih filmova sniman upravo u srpskoj prestonici, te da imaju iskustva u radu sa našim ljudima, ekipa koja radi na projektu "Zaraza 2", što je radni naslov, bez razmišljanja je odlučila da se određene scene snimaju upravo u Beogradu. Na setu će se pojaviti ekipa iz prvog dela filma, a glavni akter će biti glumac Met Dejmon, čiji je lik bio imun na virus u prvom delu filma - otkriva dobro upućen izvor.

U prvom delu filma "Zaraza" govori se o izbijanju epidemije nepoznatog virusa životinjskog porekla koji se širi iz Azije. Nakon njegovog otkrivanja proglašava se pandemija, a virus se prenosi kašljanjem, kijanjem i dodirivanjem lica.

Naučnici angažovani da otkriju kako je nastao virus dolaze do saznanja da je prešao sa slepog miša na druge životinje i onda na čoveka. Čini se da je radnja filma i te kako svima poznata devet godina kasnije, samo što to više nije fikcija, nego realnost!