"Mućke" napunile 41 godinu - ovo su najbolje scene iz serije

„Mućke“ napunile 41 godinu – ovo su najbolje scene iz serije

Ko bi rekao da je prošlo više od četiri decenije od prvog emitovanja jedne od najvoljenijih komičnih serija svih vremena u svetu i kod nas, a opet je istina – Mućke (Only Fools and Horses) su svoju televizijsku epopeju započele 8. septembra 1981. godine.

Foto: IMDb

Čuveni britanski sitkom "Mućke" stvorio je Džon Saliven, a on je imao 7 sezona i ukupno 64 epizode, uključujući i božićne specijale, nakon čega je usledila 10-minutna posebna epizoda sa Dejvidom Bekamom iz 2014. godine, koju fanovi ne računaju kao zvaničan deo serijala.

Svako ima epizodu i scenu koju najviše voli, a verovatno i nekoliko jer je teško odlučiti se, a City Magazine je za vas izdvojio one najomiljenije.

Dejv ili Rodni

Još otkako je serija "Mućke" počela, Triger je Rodnija zvao Dejv iz nepoznatog razloga. Kada mu je Rodni rekao da se ne zove tako, Triger je obećao da će ga zvati po pravom imenu od tada nadalje, ali to naravno nije bio slučaj.

Lice od kamena

Poker zna da bude napeta igra, naročito kada se igra u novac, a u ovoj epizodi Del Boj ima pakleni okršaj sa Bojsijem i taman kada se čini da je izgubio sve, ispostavlja se da je imao dobitnu ruku sve vreme. Na koji način je došao do nje malo je upitno, ali je scena svejedno efektna.

Lutke na naduvavanje

Preprodavci ponekad nemaju kud, nego moraju da prodaju i robu sa kojom radije ne bi imali posla, a kada Del Boj nabavi lutke na naduvavanje, on i Rodni moraju da ih se otarase po svaku cenu.

Ključan trenutak je onaj kada lutke počinju same da se naduvavaju u njihovim kolima.

Konačno milioneri

Iako su na sve moguće načine pokušavali da postanu milioneri, braća Troter nikako nisu uspevala u svojim namerama, sve dok nisu otkrila da imaju neprocenjivi sat.

Sledi zanimljiva aukcija, tokom koje je raspoloženje na visokom nivou, ali najbolji deo je kasnije u kolima, kada i jedan i drugi imaju zakasnelu reakciju na novozarađeni novac.

Betmen i Robin

Spremni za žurku, ali kola nisu. Rodniju i Del Boju se kvare kola i oni odlučuju da trče kroz grad obučeni kao Betmen i Robin, a usput čak uspevaju da spreče jedan zločin. Nažalost, kada stignu na odredište, shvataju da nije u pitanju žurka, nego bdenje.

Pogrešan luster

Jedan od najpoznatijih i najsmešnijih trenutaka u seriji dešava se kada porodica Troter preuzme (lažni) posao prenošenja lustera.

Deka Troter greškom odvrće šrafove na pogrešnom lusteru i, uprkos visokoj koncentraciji Rodnija i Del Boja, sledi komični trenutak pada i njihova još smešnija reakcija.

Devojke koje su oborile Del Boja s nogu

Možda i očigledan izbor, a u pitanju je još jedna scena sa savršenim komičnim tajmingom. Ne zna se da li je smešniji način na koji Del Boj pada, Trigerova reakcija kada ne može da pronađe svog drugara, ili Delovi komentari i ponašanje kada se digne sa poda.

Zatvoreno za komentare.