Najbolje horor komedije svih vremena

Najbolje horor komedije svih vremena

Ponekad se napadno smejemo kada gledamo horor filmove kako bi sakrili strašnu istinu da smo stvarno uplašeni. Postoje, međutim, i oni momenti u njima koji su snimljeni baš sa ciljem da nas zasmeju. Tokom godina, režiseri su počeli da snimaju i svojevrsne parodije na horor žanr.

Foto: Beetlejuice/screenshot

U ovom tekstu ćemo vam predstaviti 5 filmova koji su bili najuspešniji u kombinovanju horora i komedije.

1. Zombilend / Zombieland (2009)

Nakon klasične filmske zombi apokalipse, ležerni student (Džesi Ajzenberg) odlučuje da krene na put iz Teksasa ka domu svojih roditelja u Ohaju, ne bi li se uverio da li su oni i dalje živi. Usput sreće okorelog ubicu zombija (Vudi Harelson), ali i dve sestre koje su znatno prepredenije od njih dvojice.

2. Bitlđus / Beetlejuice (1988)

Tim Burtonova komedija o životu posle smrti je proslavila Michaela Keatona u ulozi naslovnog junaka. Iako je ovaj film o bračnom paru duhova (Alek Boldvin i Đina Dejvis) koji posmatraju život nove porodice u svom ukletom domu pun smeha i zabavnih momenata, postoje i trenuci koji su stvarno jezivo.

3. Zla smrt 2: Mrvi do zore / Evil Dead II: Dead by Dawn (1987)

Prvi deo filma je bio autentični horor film, sa nekoliko duhovitih scena. Drugi deo se već malo više fokusira na smešnu stranu Ešove (Brus Kembel) borbe sa demonima u maloj vikendici u šumi. Film je prepun urnebesnih scena, od kojih je s razlogom najčuvenija ona u kojoj se Eš sukobljava sa svojom zlom rukom.

4. Američki vukodlak u Londonu / An American Warewolf in London (1981)

Američki turisti Dejvid i Džek (Dejvid Noton i Grifin Dan) su u poseti ruralnoj Engleskoj gde imaju bliski susret sa jednim vukom. Dejvid preživljava napad divlje životinje, ali mu se u bolnici priviđa njegov prijatelj Džek koji ga upozorava da će se transformisati u vukodlaka tokom sledećeg punog meseca. Režiju ove briljijantne horor komedije potpisuje Džon Lendis.

5. Šon živih mrtvaca / Shaun of the Dead (2004)

Rediteljski debi Edgara Rajta je bio pravo osveženje kada se 2004. pojavio u bioskopima. Glavnom liku Šonu (Sajmon Peg) baš ne cvetaju ruže na početku filma. Nije zadovoljan svojim poslom prodavca električnih uređaja, u lošim je odnosima sa svojim očuhom, a njegova devojka je nesrećna u vezi sa njim. Kada se u Londonu dogodi zombi apokalipsa, Šon i njegov najbolji prijatelj dobijaju šansu da svima pokažu da nisu potpuni zgubidani bez perspektive u životu.

Zatvoreno za komentare.