Filmovi koje morate pogledati tokom praznika

Filmovi koje morate pogledati tokom praznika

Praznična sezona je rezervisana za lenčarenje, neograničene količine hrane i pića, ali i ono najbitnije - bindžovanje.

Na listi filmova za novogodišnje praznike naći će se neki zaboravljeni filmski hitovi, ali i oni koji imaju najveću draž dok napolju steže zima i pada sneg.

The King's Speech

Višestruko nagrađivani film Toma Hupera prati princa Alberta, sina kralja Džordža V, koji ima problem sa mucanjem. Razočaran posle neuspešnog govora na Vembli stadionu na nagovor svoje supruge Elizabete počinje da se viđa sa australijskim logopedom Lajonelom Logom. Fantastična praiča i boženstveni Kolin Firt.

The Help

Najbolje rediteljsko ostvarenje glumca Tejta Tejlora smešteno je u 1963. godinu u Džeksonu, Misisipi. Film paralelno prati nekoliko priča. Tužnu i urnebesnu sudbinu afroameričkih kućepaziteljki i njihovih bogatih gazdarica, kao i nekonvencionalnu mladu devojku Skiter (Ema Stoun) koju ne interesuje udaja i tradicionalne vrednosti. Jedan od najduhovitijih i najtužnijih filma 2011. godine.

Pitch Perfect

Film Džejsona Mura o akapela bendovima na papiru je delovao kao najdosadnija priča ikad. Međutim, u pitanju je urnebesna komedija-mjuzikl koja prati grupu autsajderki koje se infiltriraju među kul devojke koje vode pevački bend. Priprema za nacionalno takmičenje akapela bendova vam neće skidati osmeh s lica sve do samog kraja.

Gone Girl

Dejvid Finčer je na velikom platnu oživeo bestseler Džilijan Filn o supruzi Nika Djuna koja je na petogodišnjicu braka nestala. U bizarnom spletu okolnosti zbog apatičnog ponašanja supruga mediji će ga proglasiti sociopatom koji je odgovoran za smrt supruge. Kad klupko oko njenog nestanka počne da se odmotava spremite se za 3 šoka - najmanje!

Room

Adaptacija romana Eme Donahju "Soba" nagrađena je sa 3 Oskara i nominovana je za "Najbolji film". Radnja je fokusirana na Džoj Njusom i njenog petogodišnjeg sina Džeka koji je rođen u sobi iz koje nikad nije izašao. Majka ga ubeđuje da svet van tog prostora ne postoji i ono što gleda na televiziji je izmišljotina. Bez daljnjih spojlera - ovo je obavezno filmsko štivo.

La La Land

Čuveni gubitnik na dodeli Oskara u kategoriji "Najbolji film" je stvoren za ovaj period godine kad nam je potrebno topline i ljubavi. Priča o ambicioznoj glumici bez posla i neshvaćenom džez muzičaru protkana muzičkim temama koje opisuju rast i propast njihove veze je muzika za oči i uši.

Hidden Figures

Reditelj Teodor Melfi je zaslužan za otvaranje očiju miliona širom sveta jer je ispričao priču o 3 Afroamerikanke koje su bile zaslužne za najveći uspeh 1961. u NASI.

A Christmas Carol

Roman Čarlsa Dikensa adaptiran je mnogo puta na televiziji i filmu, ali animirana verzija Roberta Zemeckisa, koji je zaslužan za "The Polar Express" i "Beowulf" je definitivno najbolja. Džim Keri u ulozi sebičnog i ljutitog Skrudža jedne večeri će upoznati 3 duha - jedan će mu pokazati prošlost, drugi sadašnjost, a treći budućnost. Genijalni Keri i vrhunska animacija su dovoljan razlog da pogledate animiranu adaptaciju iz 2009. godine.

Mamma Mia!

Mjuzikl sa Meril Strip, Pirsom Brosnanom i Kolinom Firtom se odigrava u sunčanoj Grčkoj. Malo hitova grupe ABBA, malo humora i mnogo zabavnih replika.

Gremlins

Apsolutni klasik Džija Dantea o malim, slatkim, čupavim stvorenjima. Zapravo, ona su simpatična samo pod 3 uslova - ako nisu izložena sunčevoj svetlosti, ako se ne nađu u blizini vode i ako ne jedu posle ponoći, u protivnom više nisu tako dobra jer postaju gremlini.

Krampus

Božićni horor Majkla Douetrija je priča o demonu Krampusu, zloj strani Božić Bate. Mračan i duhovit film prati priču porodice Engel koja se okuplja za Božić, ali neko je poželeo nešto loše i stvari su krenule naopako.

 


Izvor: Noizz.rs

Zatvoreno za komentare.