Najbolji ljubavni savet za vaš horoskopski znak

Najbolji ljubavni savet za vaš horoskopski znak

Ljubavni savet uvek dobro dođe, a ovi zasnovani na karakteristikama horoskopskih znakova možda baš i pogode "u sredu". Proverite! Naravno da u vezi moramo imati kompromise - što znači da morate ublažiti neke vaše tipične karakteristike - neozbiljnosti, tvrdoglavosti, zatvorenosti... za dobrobit ljubavi.

Foto: Shutterstock

1. Ovan

Budite pažljiviji prema drugima. Svi su Ovnovi pa onda i vi neverovatno fokusirani na to da moraju da žive onako kako oni odluče. Ovan neće primetiti ili će naprosto ignorisati osećaje i potrebe drugih. Hm, još i ovo: teško im se do kraja da se posvete samoj jednoj osobi, to je obaveza koju ne vole da prihvate. Najbolji savet koji možemo dati Ovnovima svodi se na to da moraju biti manje fokusirani na sebe i biti pažljivi prema drugom.

2. Bik

Uvažite i (pokoju) tuđu ideju. Baš kao i Ovan, i Bik je često usmeren na sebe, čak sebičan. No, u slučaju Bika to može biti i gore jer su neopisivo tvrdoglavi. Zato što Bik voli da stvari budu posložene kako njemu paše, često postaje manipulativan i kontroliše sve oko sebe. To često vodi do problema u vezama. Bik mora naučiti kako da prihvati i tuđe ideje.

3. Blizanci

Poradite malo na lojalnosti. Lojalnost. To je reč nad kojom trebate da se zamislite jer je to upravo ono zbog čega imate često probleme u vezi. Osim toga, Blizanci se brzo zasite, njihova pažnja ne traje dugo. Ako želite da vaša veza traje i ne završi loše, moraćete da poradite na lojanosti prema partneru. Od sutra počnite da razmišljate o tome kako da razvijete te retke vrline: lojalnost i prihvatanje obaveze prema osobi s kojom ste u vezi.

4. Rak

Ne budite toliko osetljivi. Poradite na samokontroli. Držite svoje emocije pod kontrolom jer Rakovi imaju neugodnu sklonost da se prepuste emocijama koje ih progutaju kao vrtlog. Verovatno ste dosada više puta čuli da morate da prestanete biti toliko osetljivi oko svega u životu. Morate da naučite da koristite razum i njime kontrolisati svoje osećaje. Ne možete uvek puštati osećajima da vas vode i zanemariti racionalnost.

Foto: Shutterstock

5. Lav

Samopouzdanje je super, ali obuzdajte ego. Pokušajte da kontrolišete taj vaš preveliki ego. Verovatno ste preterano osetljivi zbog svog ponosa, čak možda oholi. Najjednostavnija primedba ponekad je dovoljna da se survate u ponor preteranih reakcija. To vam se događa jer ste naprosto uvereni da vam niko nije ravan. Divno je imati samopouzdanje, ali nešto poniznosti s vremena na vreme svima nam otvara oči i čini nas boljim ljudima.

6. Devica

Pokažite osećaje, i dobre i loše. Svoje osećaje morate usmeravati i iskazivati na pravi način. Niko vam nikad neće dati razumniji savet za dobar odnos u vezi: vi morate da naučite pokazati osećaje, i to rečima ili čak akcijom. Ako ste jako ljuti, prećutite i idite u teretanu, tamo se izduvajte. No, kad ste tužni, kad vas nešto zaboli u vezi, razgovarajte sa svojim partnerom, nemojte stvari da držite u sebi i dopustiti da truju vaš odnos.

7. Vaga

Ne žrtvujte se zbog mira u kući. Uvek želite drugima da ugodite, svideti se. Vama mora jednom postati jasno da ne smete drugima puštati da vas iskorišćavaju. Morate naučiti da ćete u vezi dobiti samo ono što budete tražili. Nije uvek stvar u tome da se održi mir ako taj mir niste osetili u sebi.

8. Škorpija

Dopustite sebi ranjivost. Uvek želiš kontrolisati sve oko sebe. Žena Škorpija se oseća ugodno samo kad ona vlada situacijom. Ne volite da pokazujete slabost i želite da tako bude zauvek. Za vas je jako važno da poslušate ovaj savet: u vezi smete i morate dopustiti ranjivost. Ne možete vi uvek o svemu odlučivati.

Foto: Shutterstock

9. Strelac

Naučite da razgovarate sa partnerom. Najvažniji savet koji možete primititi i koji morate saslušati - naučite da se otvorite. Vi ste rezervisani, možda i stidljivi kad treba razgovarati o osećajima. Ali moraćete da naučite da razgovarate s partnerom, preneti mu šta osećate ako želite da vam veza opstane. Osećaji koje dugo skrivamo u sebi zapravo su recept za ljubavnu katastrofu.

10. Jarac

Nije sve crno ili belo. Vi ste polarizovana ličnost. Kod vas je uvek sve ili ništa, čak i u vezi. Vi se ili držite suzdržano i hladno prema osobi s kojom ste u vezi ili ste u tom odnosu dvesta posto. Najbolji savet koji možete dobiti je da se naučite umerenosti. Ne morate uvek da živite život krajnosti, istina je negde u sredini.

11. Vodolija

Pustite ljubav u svoj život. Poznati ste po svojoj nezavisnosti i to zato što brzo razmišljate i spremni ste da se suočite sa životnim problemima. Vi ste mudri i znate da možete sasvim dobro živeti sami. No, to često znači da se možda i previše oslanjate samo na sebe. Nekako kao da niste spremni u životu da otvorite prostor za druge jer vam oni možda i ne trebaju. Dakle, morate naučiti kako u svoj život propustiti ljubav koju ćete dobiti od drugih. Ne morate uvek baš sve sami.

12. Ribe

Nemojte sve uvek ulepšavati. Ribe su idealisti. To je možda najkraći način da se opiše njihova ličnost. Uvek idealizuju sve i svakoga oko sebe. To je ujedno i najveći problem Ribičinog ljubavnog života. Nemojte sve ulepšavati i prikazivati samoj sebi kao romantično. Neće sve završiti lepo i srećno. Morate prihvatiti da svaka veza katkad ima kratkotrajne oluje, ponekad i brodolome pa svejedno može preživeti i trajati.