10 najskupljih serija ikada!

10 najskupljih serija ikada!

U 2018. godini, budžet jedne sezone vaše omiljene serije može biti veći od troškova snimanja prosečnog blokbastera. Otkrićemo vam u ovom tekstu za kojih 10 serija se izdvaja najviše novca po epizodi. 

Na listi su rangirane aktuelne serije, ali i one koje su se davno završile.

10. Frasier

Svi znamo da je Frejžer Krejn voleo skupe stvari, ali utrošenih 5,2 miliona dolara po epizodi poslednje sezone ovog sitkoma nam se čini malo preterano. Jasno nam je da je plata od 1,6 miliona dolara glavnog glumca Kelsija Gramera jedan od najvećih razloga visokih troškova snimanja, ali gde su otišle ostale pare?

9. Camelot

Sećate li se serije Kamelot? Čelnici medijske kuće Starz je sigurno nisu zaboravili budući da ih je epska serija koštala čak 7 miliona dolara po epizodi. Ipak, to nije bilo dovoljno da je spasu loših rejtinga pa je serija završena posle svega 10 epizoda.

8. Sense8

Netflix je izdvajao 9 miliona dolara po epizodi ove kultne serije, ali su na kraju ljudi iz kompanije doneli odluku da je premalo ljudi prati da bi se isplatila njihova investicija.

7. Marco Polo

Istorijska drama o Marku Polu je trebalo da postane hit, ali jednostavno nije bila preterano dobra. Netflix je trošio 9 miliona dolara po epizodi i ko zna koliko još za marketing. Postoje glasine da su na ambicioznoj seriji izgubili čak 200 miliona dolara!

6. Rome

Kritičari su voleli seriju Rim, a i gledaoci su imali reči hvale za ovaj televizijski prikaz velike antičke civilizacije. Šteta je što ih nije bilo dovoljno da bi pokrili troškove malo više od 9 miliona dolara po epizodi. Televizija HBO je nakon dve sezone donela tešku odluku i zaustavila snimanje ove odlične serije.

5. Game of Thrones

U šestoj sezoni hit serije izdvajano je u proseku 10 miliona dolara za snimanje jedne epizode. Budžet za sedmu sezonu je bio isti, ali s obzirom na činjenicu da je bilo manje epizoda, na svaku od njih je utrošeno znatno više novca.

4. Friends

Prijatelji svoj visoki budžet po epizodi poslednje sezone (10 miliona dolara) duguju činjenici da je svako od šest glavnih likova serije zahtevao zaradu od milion dolara po jednoj epizodi.

3. The Get Down

Slavni reditelj Baz Lurman je želeo da na najekstravagantniji način prikaže početke hip hop kulture u Njujorku '70-ih i za tu svrhu je dobio pozamašan budžet od Netflix-a. Epizode su u proseku koštale 11 miliona dolara, ali je manjak interesovanja publike bio odgovoran za završetak serije posle samo jedne sezone.

2. Emergency Room

U trenutku kada je Džordž Kluni bio glavna zvezda serije Urgentni centar, NBC televizija je plaćala studiju Warner Bros čak 13 miliona dolara po epizodi.

1. The Crown

Biografska drama o životu britanske kraljice Elizabete II je i zvanično najskuplja serija svih vremena. Njena velika glumačka ekipa i skupa produkcija koštaju Netflix malo više od 13 miliona dolara po epizodi.

Zatvoreno za komentare.