5 naučno-fantastičnih serija koje morate pogledati

5 naučno-fantastičnih serija koje morate pogledati

Predstavljamo pet nadolazećih i postojećih serija koje bi, ako vas fasciniraju moderne tehnologije i futurizam, definitivno trebalo da se nađu na vašoj listi serija koje obavezno treba pogledati.

The Handmaid's Tale, 2. sezona

U najnovijem trejleru za drugu sezonu prošlogodišnjeg dobitnika Emija videli smo najavu vrlo mračne sudbine koja će zadesiti pokret otpora u izmišljenoj distopijskoj državi Republici Gilead. Ova naučno-fantastična dramska serija zasnovana je na vrlo prodavanom romanu Margaret Atvud u kojem su žene državno vlasništvo, a svet sve brže tone u ekološku i populacijsku kataklizmu.

Altered Carbon

Altered Carbon je sajberpank serija, zasnovana na knjigama Ričarda Morgana. Transhumanizam, visoka tehnologija, sve nijanse sive futurističke distopije, detektivska priča i akcioni film u jednom začinjeni su vrlo dobrom produkcijom. Altered Carbon jedan je od retkih sajberpank serijala koji su prilično uspešno dostigli standarde njihovih književnih predložaka.

Black Mirror, 4. sezona

Četvrta sezona Black Mirror-a nastavlja tradiciju prikaza budućnosti zatrovane tehnologijom, a najnoviji aranžman donosi publici još šest izleta u uvrnuti svemir Čarlija Brukera. Iako većina epizoda ne dostiže šokirajuću vrednost nekih ranijih sezona, šesta to prilično nadoknađuje.

Westworld, 2. sezona

Naučno-fantastični vestern Westworld vraća se u drugoj sezoni nakon što je prva završena gomilom pitanja bez odgovora. Publika se nada da će druga sezona razjasniti sve nedorečene stvari bez obrta dva minuta pred kraj poslednje epizode. Druga sezona Westworlda stiže 22. aprila.

Philip K. Dick's Electric Dreams

Philip K. Dick je zlatni rudnik za moderni Holivud. Njegove kratke priče poslužile su kao osnova za brojne igrane filmove, i nastavljaju da ispirišu američke i britanske autore koji su stvorili Electric Dreams. Reč je o naučno-fantastičnoj seriji od 10 epizoda, u stilu Black Mirror-a, koja istražuje teme Dikovih romana. Glumačku ekipu predvode Brajan Krenston, Stiv Bušemi, Greg Kinear, Timoti Spal i Ana Pakin.

 

Zatvoreno za komentare.