Nikad ne dosade - na današnji dan je emitovana prva epizoda serije "Prijatelji"

Nikad ne dosade – na današnji dan je emitovana prva epizoda serije „Prijatelji“

Kada govorimo o najboljim sitkomima u istoriji, jedna serija će svima pasti na pamet, a to su, naravno, Prijatelji. Ovaj sitkom se sa velikim uspehom emitovao čak deset sezona, a njegova popularnost nije ništa manja u današnje vreme, kada se redovno reprizira na striming servisima.

Foto: IMDb

Danas, 22. septembra, osvrćemo se na trenutak od koga je sve započelo. To je emitovanje prve epizode serije "Prijatelji" na televiziji NBC pre tačno dvadeset tri godine, piše City Magazine.

Prijatelje su kreirali Dejvid Krejn i Marta Kaufman. Sitkom je debitovao 22. septembra 1994, a završio se 6. maja 2004. godine. Priča serije prati živote grupe prijatelja koji žive na Menhetnu u Njujorku.

Pilot epizoda Prijatelja, poznata i kao Ona u kojoj Monika dobije cimerku, Ona od koje je sve počelo i jednostavno Prva upoznaje nas sa šest prijatelja u dvadesetim koji žive i rade u Njujorku, a to su:

- Monika Geler (Kortni Koks), neudata kuvarica sa dvadeset i nešto godina koja nelegalno iznajmljuje stan svoje bake;

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Warner Bros. TV (@warnerbrostv)

- Ros Geler (Dejvid Švimer), Monikin stariji brat i paleontolog čiji je brak nedavno prekinut jer je njegova žena Kerol postala lezbejka;

- Rejčel Grin (Dženifer Aniston), Monikina razmažena i egocentrična najbolja prijateljica iz srednje škole koja je upravo ostavila verenika pred oltarom i izgubila finansijsku podršku roditelja;

- Čendler Bing (Metju Peri), Rosov cimer sa fakulteta i najbolji prijatelj koji živi u stanu preko puta Monikinog;

- Džoi Tribijani (Met Leblan), italijansko-američki glumac i Čendlerov cimer;

- Fibi Bafe (Lisa Kudro), opuštena i ekscentrična maserka, pevačica i gitaristkinja.

Ako još niste gledali Prijatelje, ne brinite nećemo vam otkriti više i pokvariti uživanje u ovoj izvanrednoj humorističkoj seriji. Naš savet je da ovom sitkomu obavezno date šansu, jer je toliko novih serija pozajmilo elemente iz njega da bi bila šteta da ne pogledate original.

Zatvoreno za komentare.