Nikola Đuričko nakon uspeha "Stranger Things" - "bila mi je čast"

Nikola Đuričko nakon uspeha „Stranger Things“ – „bila mi je čast“

Nikola Đuričko, zvezda Netfliksovog mega hita "Stranger Things", otkrio je u nedavnom intervjuu za austrijski list "Kleine Zeitung" kako je sve izgledalo oko snimanja ove serije.

Foto: IMDb

U seriji Đuričko igra Jurija, sovjetskog krijumčara kom se Marej (Bret Gelman) i Džojs (Vinona Rajder) obraćaju za pomoć, kako bi prokrijumčario za Ameriku njihovog prijatelja Hopera (Dejvid Harbor). 

Glumac je otkrio da je u Atlanti na probama upoznao celu ekipu filma, ali da nije osećao nikakav pritisak, piše 24sedam

- Bila mi je to velika čast. Odmah sam se osetio kao član porodice "Stranger Things". Svi su bili vrlo prijateljski nastrojeni, ne samo glumci, nego i cela ekipa. Osećao sam se kao da sam deo tima oduvek - rekao je srpski glumac, koji je trenutno gost bečkog Komik Kona.

Kako je dodao bio je inspirisan da igra neobičnog lika i radi sa talentovanim kolegama i članovima ekipe. Novinar "Kleine Zeitung" upitao ga je zatim da li je oklevao da prihvati ulogu Rusa Jurija, zbog rata u Ukrajini, na šta mu je glumac odogovorio: 

- Ja sam profesionalni glumac. Igram likove i ljude, ne nacionalnosti. Moj lik je iz Sovjetskog Saveza, tako da može da bude Rus, Ukrajinac ili Moldavac - bio je prilično jasan Đuričko.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikola Djuricko (@nikoladjuricko)

On je otkrio da je, da biste se pronašli u ulozi kao što je Juri, "morate i sami da budete pomalo ludi". 

- Braća Dafer (kreatori serije) i pisci uradili su tako dobar posao u kreiranju Jurija, da je bilo lako biti inspirisan njegovim likom i biti kreativan. Mislim da smo samo postigli dobar balans između njihove mašte i mog 'ludila - rekao je on. 

Glumac je objasnio da je uspeo da razume Jurija i nagovestio da bismo o njemu možda mogli da otkrijemo nešto više, ukoliko bi se lik pojavio i u petoj sezoni serije.

- Juri misli da može da zaradi od toga što vara strance. Novac koji zarađuje trebalo bi da mu pomogne da reši probleme, na primer, da kupi kuću svojoj majci. Ali vidimo njegov razvoj i shvatimo da je on nekada bio dobar čovek. Na kraju on spasava naše heroje i postaje jedan od pozitivaca. Mnogi ne razmišljaju o tome koliko toga se Juri odrekao da bi spasao Hopera i Džojs - primetio je Đuričko. 

Kolege iz serije su pohvalile Đurička zbog njegove uloge, a komplimente je dobio čak i od čuvenog pisca Stivena Kinga, koji je rekao da "zaslužuje sopstvenu seriju". 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikola Djuricko (@nikoladjuricko)

- Živeo King! (na engleskom "kralj", prim.prev) -rekao je glumac odgovarajući na pitanje novinara da li bi sebe mogao da vidi u spinofu serije.

- Ni u najluđim snovima nisam mogao da naslutim da će me prepoznati i pomenuti tako veliki čovek. To je potvrda ne samo mog rada, nego i tima koji je radio na stvaranju mog lika: braći Dafer, Šonu Leviju (izvršnom producentu), scenaristima, šminkerima, kostimografima, mojim talentovanim kolegama i tako dalje. I da, ja apsolutno mogu da vidim sebe da radim svoju seriju - rekao je Đuričko. 

Ipak, nije mogao da potvrdi da li ćemo Jurija videti u petoj sezoni "Stranger Things" na kojoj njeni tvorci intenzivno rade.

- Samo braća Dafer i kreatori serije mogu da odgovore na to pitanje. Ja bih voleo da vidim više Jurijevih ludih avantura - rekao je glumac. 

Zatvoreno za komentare.